Het Uur van de redding voor de harmonie

    26 oktober 2021

    MEERBEKE – De Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia is binnen afzienbare tijd wellicht verlost van een zware zorg. Het voormalige jeugdhuis Het Uur zou een goede repetitieruimte kunnen zijn.

    Het voorstel kwam van Gert Rassaerts (Forza Ninove) tijdens de gemeenteraad van 25 oktober.

    “De Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia is al geruime tijd op zoek naar een locatie om te repeteren. Daar het jeugdhuis leeg staat stel ik voor om het pand ter beschikking te stellen van de harmonie.”

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) vond dit een goed voorstel.

    “Het is een terechte vraag. We hadden al een aannemer aangesteld voor het gedeeld gebruik van de gebouwen van de chiro Meerbeke. Onze sectorverantwoordelijke had ook samen met de harmonie gezocht naar een onderkomen, waarbij het buurthuis van Lieferinge een mogelijkheid bleek.

    Het Uur

    Maar omdat er geen doorstart komt van jeugdhuis Het Uur, lijkt het pand aan de Halsesteenweg voor haar een goede optie.

    “Ik ben bereid om met de harmonie dat gebouw te bezoeken. Ze kunnen er niet zomaar intrekken, omdat er geen verwarming of elektriciteit is aangesloten. Gun mij de tijd om dat te bekijken in overleg met de harmonie en de stadsdiensten.”

    Gert Rassaerts was bereid wat geduld te oefenen, al hoopte hij dat de harmonie er voor het einde van het jaar zou terecht kunnen.

    “De mensen kennen dat pand goed, veel onderzoek is niet nodig. Ze willen zelfs meehelpen om het in orde te zetten.”

    Volgende maand dus meer en wellicht goed nieuws voor de harmonie.

    Het voorstel van Gert Rassaerts (Forza Ninove)

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons