“Ik eis een rechtzetting en een verontschuldiging van dhr. D’Haeseleer”

    13 februari 2019

    NINOVE – André Van Den Steen (Open VLD) neemt de insinuaties van Guy D’Haeseleer (Forza) niet als zou hij onder druk zijn gezet om zijn plaats als eerste opvolger af te staan aan Stijn Vander Elst (Open VLD).

    Dat had Guy D’Haeseleer tijdens de openbare zitting van de gemeenteraad op 31 januari nochtans beweerd. André Van Den Steen vindt die insinuatie “totale onzin, zoals wij dat van u gewoon zijn. Ik wou, het gezien mijn leeftijd, wat rustiger aan doen en nog een beetje profiteren van ons leven. Ik heb dan persoonlijk Tania De Jonge, Dirk Vanderpoorten en Gina Fonteyn bij mij thuis uitgenodigd om mijn voorstel te bespreken. Het mandaat, dat ik ontving van Gina als eerste opvolger, wou ik doorschuiven naar een jonger iemand, namelijk Stijn.”

    Zijn enige voorwaarde was dat hij in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) zou kunnen zetelen. “Daarmee had ik al zes jaar ervaring gehad, aangezien ik de voorbije legislatuur al zetelde in de OCMW-raad. Pas na de nodige stappen om alles in orde te brengen, heb ik Stijn gebeld om eens te praten. Ik heb hem toen onmiddellijk mijn voorstel gedaan waarover hij uiteraard super enthousiast was. Dan pas is dit voorstel naar het partijbestuur gegaan ter aanvaarding. Dat viel in goede aarde en is unaniem en met handgeklap goedgekeurd.”

    “Dus van enige beïnvloeding of verplichting is hier totaal geen sprake, dit was een eenzijdige beslissing van mijnentwege. Ik eis dan ook een rechtzetting en een verontschuldiging van de heer D’Haeseleer tegenover mij en de partij, want zoiets pik ik niet.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons