Informatiecapanne zorgt voor verkorte gemeenteraad

    21 maart 2023

    NINOVE – Omdat het informaticasysteem drie dagen lang was uitgevallen, konden de raadsleden de dossiers voor de gemeenteraad van 20 maart niet ten gronde voorbereiden. Daarom zijn 7 agendapunten verdaagd naar een volgende zitting.

    Bij de aanvang van de gemeenteraad maakte de voorzitter Dirk Vanderpoorten (Open Vld) melding van een panne in het informaticasysteem, van vrijdag 17 maart om 10 uur tot maandagmorgen 20 maart om 9 uur. De fractieleider van Forza Ninove had hem daarvan in kennis gesteld.

    Artikel 20 van het decreet lokaal bestuur en het huishoudelijk reglement van de Ninoofse gemeenteraad voorzien in het ter beschikking stellen van de dossiers, ook elektronisch. Dat was door deze panne niet ten volle kunnen gebeuren.

    Voorstel

    De gemeenteraadsvoorzitter had daarover druk overlegd met het schepencollege en de fractieleiders. Op basis daarvan legde hij een voorstel voor aan de raadsleden.

    “We stemmen wel de A-punten, waarover iedereen het eens is of zich onthoudt, zonder discussie. We behandelen ook de interpellaties. De B-punten, waarover wel discussie bestaat, stellen wij uit naar een volgende zitting. Het schepencollege kan binnen de 8 dagen een nieuwe gemeenteraad samenroepen of de punten in april agenderen. Alleen over het punt van de renteloze lening zullen we debatteren, aangezien iedereen dat wel wil bespreken.

    Dat laatste punt was belangrijk voor de renteloze lening aan het Dierenasiel Ninove.

    Alle raadsleden stemden in met het voorstel van de voorzitter.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons