Interview met ontslagnemend Schepen Wouter Vande Winkel

    29 augustus 2023

    NINOVE – Schepen Wouter Vande Winkel (openbare werken, mobiliteit en leefmilieu) kondigde op 29 augustus onverwacht zijn ontslag aan uit het stadsbestuur.

    Deze beslissing nam ik niet van de ene op de andere dag. Het is een proces van ettelijke maanden. Ik sprak hierover met het nationaal bestuur van Groen en met andere vertrouwelingen binnen en buiten de politiek” zegt Vande Winkel.

    Of hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen nog op een lijst zal staan, sluit hij niet uit. “Als Groen mij nodig heeft, zal ik dit overwegen. Maar niet meer met de ambitie om te besturen, eerder ondersteunend.”

    Speelt de verruwing van de politieke zeden een rol in zijn beslissing? “Sommige gemeenteraden vergeet je niet licht“, geeft Wouter Vande Winkel toe.

    Vande Winkel blijft als gemeenteraadslid actief. “We maken geen deel meer uit van het bestuur. Maar de bestuurbaarheid van de stad blijft belangrijk voor mij en voor de partij. We blijven dan ook loyaal aan de uitvoering van de afgesproken bestuursakkoorden.”

    Reactie Burgemeester De Jonge

    Ik vind het jammer dat Wouter ontslag neemt als schepen. Ik heb elf jaar graag met hem samengewerkt en we konden een aantal mooie projecten realiseren. Wouter had mij eerder ingelicht over zijn intentie om deze stap te zetten. Hij neemt ontslag om persoonlijke redenen en ik respecteer dit. Aangezien door Groen geen opvolger wordt aangeduid, heeft dit politieke consequenties. Wij gaan dit eerstdaags met onze coalitiepartner bespreken.”

    JTR

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons