Keuze uit 5 namen voor nieuwe Pajotse fusiegemeente

    31 oktober 2023

    GALMAARDEN-GOOIK-HERNE – De inwoners van de toekomstige fusiegemeente kunnen vanaf 1 november een nieuwe naam kiezen uit 5 voorstellen: Glooiingen, Heidemark, Mooigem, Pajottegem en Reinsberge.

    De nieuw fusiegemeente start op 1 januari 2025 onder een nieuwe naam. De burgemeesters van de 3 betrokken gemeenten maakten maandag 30 oktober de korte lijst met 5 mogelijke namen bekend. Er kwam zo’n 1.230 suggesties binnen. Een jury van experten heeft uiteindelijk deze 5 namen weerhouden en voor elke naam valt wat te zeggen: geografisch, historisch of gewoon omdat hij goed klinkt.

    Stemmen

    Van 1 tot 15 november kunnen de inwoners van Herne, Galmaarden en Gooik hun stem uitbrengen. Elke inwoner kan maar 1 keer stemmen, op basis van het rijksregisternummer. Dit kan digitaal op de website ‘Groeien om klein te blijven’. Elke inwoner krijgt ook de Fusiekrant met een stemformulier in de bus.

    Op 14 december kennen ze de nieuwe naam voor hun fusiegemeente. Deze zal 25.000 inwoners tellen en ongeveer 120 km² groot zijn. Ter vergelijking: op 1 januari 2023 telde Ninove 40.093 inwoners, voor een oppervlakte van 72,57 km².

    Zelfs met de nieuwe naam, zullen de inwoners wellicht de namen van de deelgemeenten en dorpen blijven gebruiken. Urbanus zal nog altijd in Tollembeek wonen.

    Info: Groeien om klein te blijven.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons