• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Klateringen moet voorlopig geen beroep doen op tijdelijk werklozen

  25 november 2020

  NINOVE – Ilse Malfroot (Forza Ninove) wou weten of het woon-zorgcentrum (WZC) Klateringen een beroep doet op tijdelijk werklozen als ondersteuning voor de zorg en de logistiek. Voorlopig blijkt dit niet nodig.

  “Ruim 300.000 mensen zijn tijdelijk werkloos”, aldus de interpellante tijdens de gemeenteraad van 24 november. “De ziekenhuizen en zorginstellingen zitten met een nijpend tekort aan personeel. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits heeft daarom helpindezorg.be in het leven geroepen. Daar kunnen zorginstellingen hun noden kenbaar maken. Kandidaten kunnen zich melden om te helpen.”

  Klateringen

  Die bereidheid blijkt groot. “Twee op de drie werkende Belgen zijn best bereid om tijdelijk ergens anders te werken, wanneer hun eigen werkgever in financiële problemen komt door de corona-crisis. Klateringen zal ongetwijfeld ook te maken gekregen hebben met een verhoogde werkdruk en een gebrek aan personeel wegens ziekte of quarantaine .”

  Tijdelijk werklozen kun je relatief gemakkelijk inzetten als hulp bij de maaltijdbedeling, de verzorging van patiënten, lichte zorgtaken, onthaaltaken of simpelweg extra aandacht voor de zorgbehoevenden

  En dus wou Malfroot weten of de stad vacatures kenbaar heeft gemaakt op helpindezorg.be.

  Intern

  “Nee, er zijn nog geen vacatures gepland”, antwoordde schepen van sociale zaken Veerle Cosyns (Samen). “De afwezigheden in Klateringen waren tot nog toe beperkt. Op 22 oktober ging het om 9 personeelsleden, waarvan 5 in de zorg, en 2 stagiairs. Er waren 0 tot 6 afwezigen per week, gedurende 1 tot maximaal 2 weken.”

  Tijdens de hele corona-periode kon Klateringen die afwezigheden opvangen.

  “Het kapsalon en de cafetaria waren dicht, zodat we extra mensen konden inzetten bij de ondersteuning van de zorg en de logistiek. De gewone aanwervingen lopen ook door. We hebben het extra aanbod van vrijwilligers nog niet moeten aanspreken. Aangezien ook het dienstencentrum dicht is, konden de ergotherapeuten en animatoren meer aandacht besteden aan de individuele begeleiding van de bewoners. Hoe meer externen je toelaat, hoe groter de kans op besmetting. Tot nog toe konden wij het aan met eigen personeel.”

  Al wou Renaat Raes (Forza Ninove) wel kwijt, dat zich vooral op zondagen logistieke problemen voordoen, als er minder personeel aanwezig is. “Dan is het zelfs moeilijk om de koffie te bedelen en is er genoeg werk voor extra helpende handen.”

  Het antwoord van de schepen kon Ilse Malfoort enigszins geruststellen, zeker de creatieve manier, waarop het probleem is ondervangen. “Maar schrijf toch in op die site als je nood hebt aan personeel. Tijdelijk werklozen kunnen dan aan de slag in een WZC aan het loon dat ze eerst hadden en niet tegen een werkloosheidsvergoeding.”

  MLI

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons