Komen er padelterreinen op het ‘patattenveld’ of niet?

    26 januari 2022

    MEERBEKE – Een vennootschap wil een padelinfrastructuur inrichten langsheen de pleinen van voetbalclub Osta Meerbeke. Ilse Malfroot (Forza Ninove) vroeg tijdens de gemeenteraad van 24 januari waarom de stad na een jaar nog geen beslissing nam in dit dossier.

    “Sinds februari 2021 hebben verschillende overlegmomenten plaatsgevonden met Osta Meerbeke”, aldus Malfroot. “Deze gingen over de aanleg achter het A- en het B-plein van 8 padelterreinen, petanquebanen, een Finse piste, een terras met clubhuis en een parking. Dat zou een meerwaarde zijn voor Meerbeke. Maar na een jaar is weinig vooruitgang te zien en nam het schepencollege nog geen beslissing over het dossier.”

    Ze verwachtte concrete antwoorden op een reeks vragen, die ze voorlegde.

    Commercieel

    “Een nieuwe aanvraag is mogelijk vanaf 1 april 2022”, aldus schepen voor sport Marc Torrekens (Open VLD) als antwoord op haar kernvraag. “We zullen alle dossiers vergelijken. Dit betreft immers een commercieel initiatief van een nieuwe rechtspersoon. Padelterreinen zitten niet in de huidige overeenkomst met Osta. Er is dus een aanpassing nodig en een wijziging van het oorspronkelijk gebruiksrecht.”

    Dat vond Malfroot een antwoord naast de kwestie.

    “Die mensen vragen geen enkele euro. Ze financieren alles zelf, weliswaar op grond van de stad. Het is een grote investering en dus is het logisch, dat ze opbrengsten willen halen uit commerciële activiteiten. Dat je dat durft te antwoorden is schandalig. Doordat jullie nog geen beslissing hebben genomen, stijgen de kosten.”

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), de schepenen Wouter Vande Winkel (Samen) en Alain Triest(Open VLD) vulden hun collega aan.

    Patatten

    Marc Torrekens beaamde hun inbreng en concludeerde: “Dit is een privaat commercieel initiatief op stadsgrond en dus moeten we de markt bevragen.”

    “Wat ga je anders met die terreinen doen”, weerlegde Ilse Malfroot. “Nu staan er patatten op. En als Osta Meerbeke dat patattenveld daar in pacht heeft tot 2050, mag het daar doen wat het wil.”

    Herbekijk hier de volledige interpellatie met discussie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons