Kopstukken Groen brachten werkbezoek aan Ninove

    18 mei 2019

    NINOVE – Bjorn Rzoska en Elisabeth Meuleman (resp. lijsstrekker en 3de kandidaat voor Groen voor het Vlaams parlement) ontmoetten zaterdag 18 mei de plaatselijke kandidaten voor een werkbezoek.

    De plaatselijke kandidaten Wouter Vande Winkel en Jordy De Dobbeleer maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal lokale dossiers te bespreken, in het bijzonder de leemontginning in de Diepe Straten. Belangrijk is een zo snel mogelijke realisatie van de nabestemming, liefst in de vorm van een stadsrandbos. “Het is duidelijk dat Vlaanderen nood heeft aan meer bossen” , vertelde parlementslid Elisabeth Meuleman. “Zeker een gebied zoals de Diepe Straten, op wandel- en fietsafstand van het centrum, is heel interessant om een extra groene long te creëren voor Ninove.”

    Uiteraard kwam ook het retailcentrum Ninouter ter sprake, net als de situatie van de N8 en de bijhorende kruispunten. Bjorn Rzoska, specialist Openbare Werken en Mobiliteit, kon ter plekke vaststellen dat het kruispunt Oude Tramstatie totaal verouderd is en begrijpt de frustratie van het lokale bestuur. “Zowel het ontwerp van het kruispunt als dat van de Halsesteenweg tot centrum Meerbeke zijn rond. De oplossing ligt dus klaar en ik heb alle begrip voor het standpunt van onze lokale afdeling,”

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroek (behalve foto 3: Groen Ninove).

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons