“Laat dat geld terugstromen naar de Neigemse gemeenschap”

    02 juli 2019

    NINOVE – De geplande verkoop van de Neigemse pastorie kan de stad een aardige som opbrengen. Anja Beeckman (Samen) stelde voor om deze terug te investeren in het verenigingsleven van Neigem.

    De gemeenteraad ging op 20 juni unaniem akkoord met het voorstel om de pastorie van Neigem en een perceel grond in Aspelare openbaar te verkopen. De minimale vraagprijzen bedragen respectievelijk € 349.000 en € 3.800.

    “Ninove heeft blijkbaar toch geld genoeg”, begon Beeckman haar voorstel. “In plaats van dat geld op een hoop te leggen, laat je het beter terugstromen naar de Neigemse gemeenschap en de verenigingen, die enkel de parochiezaal hebben. Je versterkt daardoor de sociale cohesie. Op die manier steun je hen en kan je misschien meer opbrengst van die zaal hebben.”

    Dat parochiaal centrum is echter geen eigendom van de stad, maar van de vzw ‘Parochiale werken van Sint Margaretha’.

    “Veel steden en gemeenten steunen trefpunten door middel van subsidies”, aldus schepen van sociale zaken Veerle Cosyns (Samen). Zij vond de idee alvast de moeite waard om daarover na te denken.

    Voor burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) blijft dit echter een privaat gebouw. “We hebben daar trouwens vorige maand nog het speelpleintje geopend. Beter lijkt het me eerst in de bestaande buurthuizen te investeren. In Neigem is er geen, maar dat van Lieferinge ligt niet ver uit de buurt.”

    Cultuurschepen Henri Evenepoel (Open VLD) trad haar daarin bij. “We zullen dat bekijken voor onze meerjarenplanning, bijvoorbeeld wat betreft de ondersteuning van de verenigingen. Eerst alles op een rijtje zetten; dit lijkt me nu te vroeg.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons