Lieven Meert (Samen): “Ik was niet perfect, maar heb mijn best gedaan.”

    21 juni 2022

    NINOVE – Helemaal op het einde van de lange gemeenteraadszitting kondigde fractieleider Lieven Meert aan, dat hij de gemeentepolitiek verlaat.

    Het was eigenlijk al dinsdag 21 juni, toen hij rond 00.45 uur zijn ontslag bekend maakte, aan het einde van alweer een lange gemeenteraad.

    “Ik ben bijzonder dankbaar en het was een hele eer om de Ninovieters te mogen vertegenwoordigen, dank zij de steun van de partij en allen, die voor mij stemden”, aldus Lieven Meert, die met zijn aankondiging blijkbaar velen heeft verrast.

    Armoede

    “Als jonge gast kwam ik op mijn 27ste in 2008 in de OCMW-raad. Ik kwam uit een gezin zonder problemen, een luxesituatie. De problemen van vele Ninoofse gezinnen waren voor mij zeer confronterend. Ik was een theoretische socialist en ben dat nog steeds, maar ik ben daar ook heel erg in gegroeid. Er is heel veel armoede; mensen hebben soms gewoon pech op een cruciaal moment in hun leven of zijn geboren in een haast erfelijke armoede. Ik heb heel veel geluk gehad met de plek waar ik ben geboren. Het is onze plicht als maatschappij om de armoede aan te pakken.”

    Nadien werd Lieven Meert OCMW-voorzitter en schepen voor jeugd.

    “Dat is voor mij het hoogtepunt geweest. Ik was niet perfect, maar heb mijn best gedaan om steentjes te verleggen. Ik had altijd het algemeen belang voor ogen en zal dit blijven doen, als vrijwilliger, militant en in de buurt.”

    Dankbaar

    Hij bedankte alle mensen, met wie hij mocht samenwerken: “De ambtenaren van de stad en het OCMW, de vele vrijwilligers, de collega-politici. Ik heb heel fijne en warme mensen ontmoet en er vriendschappen aan overgehouden. Ik wens jullie veel succes in jullie rol en dank jullie voor de (soms) aangename samenwerking.”

    Van op alle banken kwam applaus.

    Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD) drong er op aan, dat Lieven volgende week dinsdag 28 juni op de extra gemeenteraad zou aanwezig zijn. “We willen op een gepaste manier kunnen afscheid nemen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons