Lijst van en retributies voor buurthuizen is aangepast

    02 maart 2020

    NINOVE – De meerderheid ging tijdens de gemeenteraad van donderdag 20 februari akkoord met de nieuwe lijst van beschikbare gebouwen en buurthuizen en een aanpassing van het retributiereglement.

    Op basis van een evaluatie stelde financieschepen Katie Coppens (Samen) enkele aanpassingen voor. De activiteiten die voortaan mogen plaatsvinden zijn: babyborrels, rouwmaaltijden en andere kleinschalige familiefeesten, maar zonder elektronisch versterkte muziek.

    Tegelijk zou in het retributiereglement het ‘ex-kerkgebouw Sint-Theresia’ voortaan ‘Buurthuis Berdam’ heten. De ‘Poelaertzaal’ en de ‘Theresiazaal’ staan niet meer apart op de lijst.

    De Liberale Kring is nieuw toegevoegd aan de lijst van buurthuizen en beschikbare gebouwen.

    Den Dreef

    Guy D’haeseleer zou zich met zijn Forza-fractie onthouden. “We pleiten voor de benaming Sint-Theresiazaal als een verwijzing naar de voormalige kerk. Als je kiest voor de naam Berdam, dan moet je ook consequent zijn en de Liberale Kring dan maar Den Dreef noemen. De CD&V zal ons in deze toch zeker steunen?”

    De drie CD&V’ers binnen Samen voelden zich niet aangesproken. Schepen Veerle Cosyns (Samen): “Die naam is toch twee jaar geleden al in deze gemeenteraad goedgekeurd, op advies van de cultuurraad en de erfgoedraad?”

    De meerderheid keurde het voorstel goed, N-VA stemde tegen en Forza onthield zich.

    En dus verdwijnt elke connotatie met de Sint-Theresiakerk en de pastoor-bouwheer Poelaert.

    Info: Buurthuizen Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons