Lijstnummers verkiezingen 9 juni

    06 april 2024

    ALGEMEEN – De klassieke onschuldige kinderhanden trokken vrijdag 5 april de lijstnummers van de nationale politieke partijen.

    De loting had, zoals wettelijk bepaald, 65 dagen voor de verkiezingen plaats. Enkel de partijen, die momenteel zijn vertegenwoordigd in het Europees, federaal of regionaal parlement, krijgen een nummer toegewezen. Het lijstnummer bepaalt de volgorde van de partijen op het stembiljet of het scherm van de stemcomputer.

    Nummers

    Op zich speelt dat nummer geen rol, al gaan partijen toch vaak op zoek om in hun kiespropaganda dat lijstnummer vaak symbolisch uit te spelen.

    De lijstnummer gelden enkel voor de Europese, federale en regionale verkiezingen van 6 juni. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zal een nieuwe lottrekking gebeuren.

    Lijstnummer – partij

    Lijstnummer – partij

    1. Vlaams Belang 9. Vooruit
    2. MR 10. N-VA
    3. Open VLD 11. Vivant
    4. PS 12. PRO DG
    5. Volt Europa 13. Défi
    6. Les Engagés 14. Ecolo
    7. Agora 15. Groen
    8. PVDA/PTB 16. CD&V

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons