N-VA pleit nogmaals voor beter onderhoud (trage) wegen

    15 januari 2024

    NINOVE – “Ondanks de mooie beloftes bij het begin van deze legislatuur zien we bij iedere aanpassing van de meerjarenbegroting een afbouw in investeringen voor de verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruiker”, aldus de Ninoofse afdeling van de N-VA.

    Het meerjarenplan van het huidige Ninoofse stadsbestuur is nochtans duidelijk: “Met slimme mobiliteitskeuzes willen we Ninove de komende jaren veiliger maken voor de zwakke weggebruiker.”

    Afbouw

    Volgens de N-VA doet de bestuursmeerderheid echter het tegendeel: “Investeringen voor veilige fietscorridors naar het centrum, de ondersteuning van een fietssnelweg tussen Ninove en Aalst en geplande investeringen in fiets- en schoolstraten zijn de afgelopen jaren stelselmatig afgebouwd of geschrapt.”

    Sam De Duffeleer (bestuurslid N-VA Ninove) bracht ruim een jaar geleden al dezelfde boodschap. “Helaas is op een jaar tijd weinig veranderd. De fietsverbinding tussen de Spoorwegstraat en de Terrasstraat (Appelterre-Eichem/Outer) blijft hiervan een sprekend voorbeeld. Ik kaartte al meermaals de slechte staat van dit pad aan, maar mijn boodschap valt echter op een koude steen. Het is ondertussen al voor de vierde of vijfde keer opgelapt, maar een structurele oplossing ontbreekt. Sterker nog, ondertussen is het oplapwerk wéér kapot. Om nog maar te zwijgen van de grote, losse stenen. Heel aangenaam om daar te wandelen of fietsen is het niet. Men heeft opnieuw aangekondigd dit te herstellen. Moet eerst iemand zich serieus bezeren voor een actie gebeurt? Het is trouwens niet het enige pad, dat er gevaarlijk bij ligt. Ik heb weet van een omgevallen boom, die de weg verspert of een put, die de baan blokkeert.”

    Investeren

    “Deze slechte mobiliteit beperkt zich echter niet enkel tot fiets- en wandelpaden”, vult Jeroen Van Assche (N-VA-kandidaat Vl. parlement) aan. “Ik denk, dat iedereen wel een straat kan noemen, die eens onder handen mag worden genomen. Als je langs Preulegem passeert bijvoorbeeld, zeker met de fiets, hoor je het langs alle kanten rammelen door het loszittende wegdek. Of wat te denken van de lamentabele toestand van de Salamanderweg? De Bovenhoekstraat in Outer wacht trouwens ook nog altijd op de beloofde herstellingen na de werken aan de Brakelsesteenweg/N8. Diezelfde N8 is in Meerbeke trouwens nog de enige gewestweg zonder fietspad in Vlaanderen. Ik wil streven naar een betere weginfrastructuur en meer verkeersveiligheid. Betere wegen voor alle weggebruikers, dat zal één van onze speerpunten zijn tijdens de verkiezingen. Voor de N-VA Ninove zijn investeringen in verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruikers daarbij prioritair.”

    Info: lees ook de reactie van schepen voor openbare werken Stijn Vermassen (Samen).

    MLI – Foto’s N-VA Ninove

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons