Nieuw stadlogo en imagocampagne kosten bijna € 200.000

    22 June 2022

    NINOVE – “De hoofdbedoeling ervan is de polarisatie en de negatieve beeldvorming tegen te gaan”, aldus schepen voor communicatie Henri Evenepoel (Open VLD) tijdens de gemeenteraad van 20 juni.

    Raadslid Guy D’haeseleer (Forza Ninove) loopt niet meteen warm van het nieuwe stadslogo en de daaraan gekoppelde huisstijl en imagocampagne.

    Verkwisting

    “Wat bezielt de stad om deze campagne te voeren in budgettair krappe tijden. Jullie verkwisten geld aan zaken, die de aandacht afleiden van een goed bestuur zoals de uitrusting van de brandweer, voldoende materiaal voor het stadspersoneel, een betere dienstverlening door meer loketten, meer blauw op straat.”

    Dat daarvoor een communicatiebureau is betaald vond hij helemaal krankjorum.

    “In sommige carnavalsgroepen zitten tientallen creatiever mensen. Wat kost deze farce en welke zijn de bijkomende kosten? Is de hele campagne ’40.000 Ninovieters’ de moeite waard?”

    Communicatie

    “Een stad professioneel besturen vergt een professionele communicatie”, weerlegde Lieven Meert (Samen). “Dit is een geslaagde campagne. Ninove is een gemeenschap van 40.000 mensen met elk hun eigen verhaal en ervaringen. De diversiteit is een realiteit.”

    “Voor de hele operatie is € 200.000 gebudgetteerd”, rekende schepen Evenepoel voor. “Daarvan is € 107.700 voor het logo en de huisstijl. We gunden de opdracht aan het bureau met het beste dossier. Na een uitgebreid vooronderzoek bij een representatieve groep Ninovieters is een keuze gemaakt uit een aantal voorontwerpen. Er zijn ook een huisstijlboek ontwikkeld en sjablonen voorzien. De bijkomende kosten ramen we op € 65.000 voor onder andere briefpapier en enveloppes, balpennen, vlaggen en banners, vuilnisbakken, koffiekopjes, draagtassen, binnen- en buitensignalisatie en meer. We willen dit zoveel mogelijk uitdragen.”

    40.000

    Voor de uitrol van de 40.000-campagne is € 28.000 uuitgetrokken.

    “Deze moet het logo en de huisstijl ondersteunen. We willen onze troeven als een regionale stad onderstrepen, de negatieve perceptie en polarisatie tegen gaan. Niet door één grote blikvanger, maar door veel elementen en positieve verhalen met de nadruk op verbinding, kracht, schoonheid, duurzaamheid en beleving.”

    De doelgroep zijn volgens de schepen de Ninovieters zelf en de bezoekers aan de stad.

    “Wij zijn alvast tevreden met het resultaat. Het nieuwe logo biedt veel meer kansen qua creativiteit en kleur. Het is eigentijds en biedt tal van mogelijkheden om ons verhaal uit te dragen. Communicatie is natuurlijk meer dan dat, maar we hebben al veel grote stappen gezet. Met meer gespecialiseerd personeel en via andere media willen we nog meer flexibel communiceren.”

    Tijdens de daaropvolgende discussie bleven de standpunten wat ze waren: voor de enen geld over de balk, voor de anderen een zinvolle investering.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons