Nieuwjaarsreceptie in… mei

    31 januari 2019

    NINOVE – De uitgestelde nieuwjaarsreceptie van 6 januari zal toch plaatsvinden, maar dan in mei. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) zei dit woensdag j.l. aan Radio 2, tijdens de voorstelling van de Oost-Vlaamse burgemeesters.

    De regionale omroep laat deze week alle burgemeesters aan het woord tijdens de ‘Burgemeestersmarathon’. Daar ging Tania De Jonge ook even in op de nieuwjaarsreceptie van 6 januari. Deze was op advies van de politie afgelast uit vrees voor rellen. Op 3 januari was eerder een betoging door Ninove getrokken uit protest tegen de nieuwe bestuursmeerderheid en als steun aan Forza-lijsttrekker Guy D’Haeseleer, de grote overwinnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. De vrees was dat het protest drie dagen later nog niet zou zijn geluwd.

    Maar uitstel is geen afstel en de receptie komt er dan toch. “Een exacte datum is nog niet vastgelegd”, aldus de burgemeester. “Die komt er zeker in mei. We moeten nog zien wanneer, want er zijn in die periode veel communiefeesten gepland. We willen de receptie ook combineren met de opening van ons nieuw politiekantoor én met de verwelkoming van de nieuwe inwoners van Ninove.”

    Tania De Jonge hoopt dat de gemoederen tegen dan zullen bedaard zijn. “We hebben na de verkiezingen veel negatieve reacties gekregen, ik hoop dat het gezond verstand zal terugkeren. Op die manier kunnen we de Ninovieters de receptie geven waarop zij recht hebben.”

    Of het wensdenken is, zal blijken. Er zijn namelijk Vlaamse, federale en Europese verkiezingen op 26 mei. En de verkiezingsmodus zal bij alle partijen dan weer op volle toeren draaien. Sommigen zijn er nu nog niet uitgeraakt. Ook de burgemeester is kandidaat, net als haar opponent Guy D’Haeseleer.

    Maar wie weet, ontstaat in Ninove een nieuwe traditie: een nieuwjaarsreceptie in mei.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons