“Niklas Arents onterecht beschuldigd.”

    06 september 2018

    NINOVE – De Pano-reportage over ‘Schild en Vrienden’ van woensdagavond op de VRT doet heel wat stof opwaaien; ook in Ninove. Niklas Arents was daarmee op de sociale media in verband gebracht. Ten onrechte, aldus N-VA Ninove.

    Niklas Arents is de 8ste kandidaat op de N-VA-lijst. Op de sociale media is hij in verband gebracht met de organisatie ‘Schilde en Vrienden’. N-VA-Ninove wil op die aantijgingen reageren.

    “Hij heeft ‘Schild en Vrienden’ geliket. Wat een misdaad! Foto’s die gepost worden op besloten chatgroepen halen de Facebook-pagina’s niet. Deze ‘een duimpje geven’ en dus steunen of goedkeuren is bijgevolg onmogelijk.”

    Niklas Arents heeft inderdaad enkele malen een bericht op de Facebook-pagina’s een duimpje gegeven. “N-VA Ninove heeft Niklas hierover gehoord. Wij zijn overtuigd van zijn goede trouw. Wij blijven dan ook als één ploeg achter Niklas staan. Hij blijft voor ons een belangrijke jeugdkandidaat.”

    N-VA Ninove wil duidelijkheid scheppen: “Niklas is geen lid van ‘Schild en Vrienden’ en was dat ook in het verleden niet, ook niet van enige vergelijkbare vereniging. Onze lijsttrekker Joost Arents is daarenboven ook niet de vader van Niklas. Dergelijke onnauwkeurige berichtgeving geeft een duidelijk beeld over de kritische zin en de objectiviteit van deze anonieme aanklagers.”

    Het parket OVL heeft inmiddels kennis genomen van de inhoud van de reportage van de Pano-reportage (VRT) gisterenavond en heeft deze ondertussen verregaand geanalyseerd. Er is een onderzoek gestart om te bepalen of en door wie strafbare feiten zijn gepleegd.

    MLI

    Foto – Jacques De Kegel

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons