Ninoofse parkeerautomaten zijn inbreuk op taalwetgeving

    27 september 2023

    NINOVE – De gouverneur van Oost-Vlaanderen bevestigde woensdag 27 september, dat meertalige keuzemenu’s op de parkeerautomaten niet in overeenstemming zijn met de taalwetgeving

    Om het Vlaamse karakter van Ninove te behouden, vraagt de partij een actief inburgeringsbeleid vanuit het stadsbestuur en zeker geen meertalige communicatie. Bij monde van haar voorzitter Steven Vanden Berghe had ze klacht neergelegd bij zowel het Agentschap Binnenlands Bestuur als bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht omwille van de meertalige keuzemenu’s op de nieuwe parkeerautomaten.

    Taalwet

    “De beslissing van de gouverneur, die we vandaag mochten ontvangen, is héél duidelijk”, aldus de voorzitter. “De gouverneur stelt terecht, dat Ninove een stad is in het eentalige Nederlandse taalgebied en dat meertalige keuzemenu’s indruisen tegen de taalwetgeving. De schermen mogen uitsluitend in het Nederlands beschikbaar zijn, net zoals de parkeertickets.”

    Het stadsbestuur heeft inmiddels de nodige maatregelen genomen en het parkeerbedrijf OPC paste de software aan op kosten van de stad. Sam De Duffeleer (bestuurslid N-VA Ninove) betreurt, dat de stad moet opdraaien voor de fouten van OPC. Hij vraagt, dat het parkeerbedrijf de bijkomende kosten alsnog zelf betaalt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons