Ninove drinkt voortaan enkel kraantjeswater

    04 juni 2018

    NINOVE – De stad ondertekent het charter ‘drinKraantjeswater’. Dat houdt ondermeer in dat men in alle gemeentelijke gebouwen enkel nog kraantjeswater zal schenken in plaats van flessenwater.

    Dit charter houdt in dat de stad:

    • zich wil inzetten om bewuster om te gaan met kostbaar water;
    • een voorbeeldrol zal opnemen en haar werknemers, scholen, verenigingen en lokale bedrijven zal helpen overtuigen van de voordelen om kraantjeswater te drinken;
    • in de gemeentelijke gebouwen enkel kraantjeswater zal schenken als niet-bruisend water, op voorwaarde dat de binneninstallatie hiervoor geschikt is;
    • verpakkingsafval probeert te voorkomen door het gebruik van een hervulbare drinkfles of drinkbeker te stimuleren.

    De gemeenteraadsleden stemden daarmee in. “Maar wees dan zeer consequent en schenk geen enkele fles ‘Vittel’ meer”, suggereerde Rudy Corijn (Forza Ninove). “Laat best ook nagaan of alle waterleidingen in die gebouwen zich daartoe lenen.”

    Schepen Wouter Vande Winkel (Groen-SP.A) zegde toe daarbij het goede voorbeeld te zullen geven. Volgens diens collega-schepen Henri Evenepoel (Open VLD) zullen regelmatige controles de waterkwaliteit garanderen.

    Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) vroeg zich luidop af of er – bijvoorbeeld op persmomenten – dan nog alleen kraantjeswater zal te drinken zijn en niet langer Witkap. Een dergelijke bekommernis gaat ons recht naar het hart. Goed dat iemand opkomt voor het welzijn van de plaatselijke persmedewerkers! Ik kijk al uit naar de eerstvolgende persconferentie van Forza Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons