Ninove ondertekent convenant voor 21 extra sociale huurwoningen

    01 november 2018

    NINOVE – De gemeenteraad stemde op 25 oktober unaniem in met een convenant voor de bouw van 21 bijkomende en gesubsidieerde sociale huurwoningen. Daarmee doet de stad beter dan verwacht.

    “Ten aanzien van de einddatum in 2025 hebben wij een voorsprong”, aldus schepen van sociaal wonen en huisvesting Katie Coppens (Samen). “Van de 253 nieuwe sociale entiteiten zijn er 153 gerealiseerd. De resterende 100 staan al gepland. We doen het dus beter dan verwacht. Maar we willen nog boven ons objectief door 21 extra sociale huurwoningen te bouwen.”

    De stad ondertekent daarvoor een sociaal woonbeleidsconventant met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). “Enkel wanneer deze er is, kunnen wij rekenen op een gesubsidieerde financiering van de VMSW. Deze convenant is drie jaar geldig. Als we dit binnen de drie jaar realiseren, willen wij nog bijkomende convenanten afsluiten om nog meer sociale woningen te realiseren. Nu zitten we aan 6 procent van het totale aanbod. Maar gelet op het armoedecijfer van 12 procent, heeft Ninove deze extra sociale woningen zeker nodig.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons