Ninove ontvangt extra geld voor sociale maatregelen

    08 juni 2020

    NINOVE – De Vlaamse regering wil door drie concrete maatregelen de kwetsbare huishoudens extra ondersteunen. Ook Ninove krijgt daardoor extra middelen

    Het Ninoofse stadsbestuur krijgt een éénmalige subsidie van € 76.108,65 vanuit de Vlaamse regering Jambon. Het kan deze middelen naar eigen goeddunken inzetten voor de lokale armoedebestrijding en de ondersteuning van kwetsbare huishoudens.

    Consumptiebudget

    Daarnaast ontvangt Ninove nog een éénmalige subsidie van € 80.336,90. Via een consumptiebudget kan de stad tijdelijk extra financiële ondersteuning bieden aan kwetsbare gezinnen en alleenstaanden met een laag inkomen.

    Deze ondersteuning verloopt via een bestaand of nieuw op te zetten systeem van tegoedbonnen.

    De Vlaamse Regering wil met die maatregelen de koopkracht van kwetsbare gezinnen versterken en de lokale economie zuurstof geven.

    Groeipakket

    Er is ook goed nieuws voor gezinnen, die door de corona-crisis minder inkomen hebben of een maandelijks gezinsinkomen van minder dan € 2.213. Zij kunnen rekenen op een éénmalige toeslag via het Groeipakket (kinderbijslag).

    De gezinnen staan zelf in voor de aanvraag. Voor deze steunmaatregel is geen specifieke rol weggelegd voor de stad.

    In heel Vlaanderen heeft deze maatregel een potentieel bereik van 126.133 kinderen. De extra kost bedraagt € 15 miljoen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons