OCMW- en gemeenteraadsleden vergaderen op 31 mei

    31 mei 2021

    NINOVE – De virtuele OCMW- en de gemeenteraad hebben maandagavond 31 mei plaats. Je kunt de beraadslagingen volgen via de livestream van Ninovemedia.

    De agenda van de OCMW-raad is uiterst beknopt. Deze van de gemeenteraad oogt uitgebreider, al zullen wellicht veel punten gezamenlijk ter stemming voorliggen.

    Openen doet de raad met de eedaflegging van Bart Mignon (Samen), in opvolging van Paul De Schepper.

    De begrotingsrekening 2020 van de politie kan aanleiding zijn tot enige politieke stellingname, net als de 15 agendapunten voor de jaarvergaderingen van organisaties, waarvan Ninove deel uitmaakt.

    Containers

    Ter discussie ligt ook een overeenkomst met de ILvA voor het plaatsen van ondergrondse containers in de Ninoofse binnenstad. Op 7 juni starten de diftar-ophalingen en inmiddels zijn de grijze afvalcontainers bij alle gezinnen geleverd.

    Verder staan nog corona- subsidies op de agenda in de vorm van 40 stimuleringscheques van € 1.250 voor verenigingen, die bijzondere projecten organiseren.

    Tijdens de voorgaande gemeenteraad was de aanduiding van de laureaat voor een project jeugdopbouwwerk uitgesteld, wegens ontbrekende stukken. Dat zou nu in orde zijn. De laureaat is Habbekrats vzw, voor een jaarlijkse subsidie van € 106.314,00, gedurende de periode van 2022 tot en met 2026.

    Drie (Forza-)interpellaties besluiten de openbare zitting.

    Je kunt de vergaderingen maandagavond 31 mei vanaf 19.30 uur volgen via de livestream van Ninovemedia.

    Info: 20210531 GR agenda aanvulling –  20210531 GR agenda – 20210531 OCMW agenda.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons