OCMW- en gemeenteraden komen terug fysiek samen

    19 september 2021

    NINOVE – De raadsleden komen maandag 20 en dinsdag 21 september na een jaar samen in de gemeenteraadszaal van het stadhuis aan de Centrumlaan. Je kunt de zittingen volgen via de livestream van Ninofmedia.

    Met uitzondering van september 2020 hebben alle vergaderingen van de OCMW- en de gemeenteraad sinds april 2020 tot juni 2021 virtueel/digitaal plaatsgevonden.

    “Vanaf volgende week komen we terug fysiek samen in de raadszaal”, bevestigde gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD) ons donderdagavond 16 september. “Daarop is voor niemand een uitzondering; we gaan er van uit, dat alle raadsleden inmiddels zijn gevaccineerd. Enkel de voorbereidende commissies gebeuren nog virtueel.”

    A en B

    De voorzitter kwam woensdagavond met de fractieleiders ook tot een regeling over het verloop van de zittingen zelf.

    “Ofwel gingen we terug naar de aanpak voor de corona-maatregelen ofwel zetten wij de regeling verder van de digitale zittingen. Na enige discussie opteerde iedereen voor die laatste aanpak. Dus werken we verder met A- en B-punten, respectievelijk waarover geen of wel discussie nodig is. We blijven ook bij een eerste en een tweede discussieronde en een afsluitende beschouwing door de schepen of de interpellant. We laten nog de stem- en geluidsapparatuur op voorhand testen, want die hebben een hele tijd niet gefunctioneerd.”

    Of dit ook voor de raadszittingen na september de gang van zaken is, ligt nog niet vast. “We zijn overeengekomen om dit na de kerst- en nieuwjaarperiode te evalueren.”

    Extra

    De raadszittingen van 20 en 21 september zullen dus quasi ‘normaal’ verlopen, zonder corona-safe-pas, maar wel met de plexiglasschermen tussen de raadsleden, die vorig jaar in september waren aangebracht.

    “Ik heb hierover een advies gekregen van de preventieadviseur. Maar het kan natuurlijk, dat het Overlegcomité van de regering er nog anders over beslist.”

    Publiek zal op de tribune boven de raadszaal in heel beperkte mate zijn toegelaten. “Maar mijn boodschap als voorzitter van de gemeenteraad is: volg de raadszittingen thuis via de livestream.”

    Je kunt dus ook dit keer de beide zittingen volgen via de livestream van Ninofmedia, maandag 20 en dinsdag 21 september telkens vanaf 19.30 uur.

    Info: 20210920 GR agenda aanvulling –  20210920 GR agenda –  20210921 GR agenda –  20210921 OCMW agenda.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons