Oost-Vlaamse burgemeesters en algemeen directeurs ontmoetten elkaar

    24 april 2022

    GENT – Het provinciebestuur organiseerde vrijdag 22 april een ontmoetingsdag tussen de burgemeesters en de algemeen directeurs van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten.

    De gevolgen van de coronacrisis hebben een enorme impact op de samenleving. De steden en gemeenten spelen de komende jaren een belangrijke rol bij de aanpak van de effecten ervan.

    Zij moeten daarnaast ook een antwoord bieden op de grote maatschappelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld ruimte, mobiliteit, klimaat, duurzaamheid, smart cities…

    Partners

    Het provinciebestuur kan daarin een sterk ondersteunende partner zijn en organiseerde daarom vrijdag 22 april een ontmoetingsdag voor de betrokken burgemeesters en algemeen directeurs.

    Eerste gedeputeerde Kurt Moens (N-VA): “Als lokale overheden en provinciale overheid hebben we een gemeenschappelijk belang: onze burgers, ondernemingen, organisaties en verenigingen. Beide bestuursniveaus kunnen samen op veel van deze uitdagingen een slim antwoord bieden door samen aan kennisdeling te doen.”

    Daarbij zijn data, onderzoeken en voorbeelden bruikbare handvatten.

    “De uitdieping van onze beleidsmatige samenwerking in grondgebonden materies zoals ruimte, mobiliteit, leefmilieu, economie, erfgoed moet daarom een gemeenschappelijk streefdoel zijn. Wij zijn natuurlijke partners om van Oost-Vlaanderen een sterke regio te maken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons