Pascal Carael: “Ik zal zeker tekst en uitleg geven over de aantijgingen.”

    23 February 2022

    NINOVE – We vroegen Pascal Carael, de voorzitter van de vzw Ninoverend, om een wederwoord naar aanleiding van de interpellatie van Guy D’haeseleer tijdens de gemeenteraad op 22 februari.

    Doordat bijna niemand op de gemeenteraad deze dossiers volgt, zijn volgens Carael de raadsleden aangewezen op de beweringen van Guy D’haeseleer. “Deze zijn bijzonder zwaar, maar hij alleen mag dit doen blijkbaar. Als het moet zal ik zeker tekst en uitleg komen geven over de aantijgingen die mij en/of mijn vereniging ten laste worden gelegd.”

    Voor een vzw, die pas zes maanden actief is, zijn wat groeipijnen mogelijk, maar moeten de beide partijen deze bespreken.

    Reuzenrad

    Zijn mailbericht van 14 augustus 2021 aan de burgemeester en twee (VLD)-schepenen is volgens hem volledig uit de context getrokken.

    “Ik heb het rad voorgesteld als alternatief voor de ijspiste. Aangezien de vzw de ijspiste geen meerwaarde vindt voor de handelaars in het kerngebied, zochten we een alternatief. Het was geen makkelijke opdracht om voor het eindejaar nog iets degelijks op de kop te kunnen tikken. Voor ons kan een ijspiste nog altijd, maar het moet complementair zijn met een alternatief, passend voor iedereen.”

    Pas in augustus kreeg de vzw de kans om een reuzenrad naar Ninove te krijgen.

    ”Uit de beleving, die we hebben gezien, stelde ik toch vast dat we veel bezoekers naar Ninove hebben gekregen. Een anonieme enquête door de dienst lokale economie bevestigde, dat de meeste handelaars tevreden en zelfs positief waren over de activiteiten tijdens de eindejaarperiode. Voor alle duidelijkheid: nog onder volle corona-maatregelen.”

    Hij stuurde inderdaad een bericht naar burgemeester Tania de Jonge en de schepenen Marc Torrekens en Alain Triest.

    “Samen met hun diensten zijn deze mensen hiervoor bevoegd; meer moet je daar niet achter zoeken. In dit schrijven stond toen reeds de volledige prijs van het rad. In mijn laatste alinea stond ook ‘deze mail om te zien of het idee voor een rad in Ninove  gedragen zou zijn, voor wij er een officiële aanvraag voor doen.’ Dan zijn eerst nog de brandweer en de noodplanner gecontacteerd. Ik begrijp dus niet waar ik iemand zou onder druk hebben gezet. Was het antwoord negatief geweest, dan was het ook zo, want wij moesten niets.”

    Facturen

    Over de twee facturen wil hij het volgende kwijt.

    “Die waren zeker tijdig binnen gestuurd (11 januari). Daar was geen bevraging voor geweest, dat klopt. We wisten ook niet, dat dit nodig was. De kost van iedere afzonderlijke artiest was wel degelijk apart vermeld en is ook terug te vinden via internet. De € 10.000 (voor het reuzenrad) zijn zeker niet op onze rekening gestort, ook al was dat beloofd in december.”

    Kans

    Op de laatste algemene vergadering van de vzw Ninoverend en de dienst lokale economie is overeen gekomen, “dat een externe medewerker van de stad de werking tussen de vzw en de dienst zal doorlichten, om de werking en de structuur aan te passen en deze te vereenvoudigen. Dit zou in principe tegen juli moeten zijn afgewerkt. Dat is volgens mij toch wat anders dan de middelvinger opsteken zoals meneer D’haeseleer het zo mooi mag zeggen. Wij vinden, dat we deze oefening zeker een kans moeten geven want zonder vzw of middenstandsraad is onze handelskern en zijn handelaars totaal verloren.”

    Hij doet nogmaals een oproep tot nieuwe leden om de vereniging te vervoegen. “We zijn al zes maand op zoek naar bestuursleden. Telkens krijgen we dezelfde reactie, dat het politiek klimaat in Ninove daarvoor momenteel niet ideaal is. Hoe zou dat komen?”

    Verkiezingen

    Pascal Carael zegt zeker bereid te zijn tot een open communicatie en verbetering om te komen tot een nog betere werking en relatie met de handelaars.

    “Maar misschien is het dit wat meneer D’haeseleer tegen de borst stuit. Hij is duidelijk al bezig met zijn verkiezingscampagne voor binnen drie jaar. Mogelijke tegenstanders zet hij aan de kant, het koste wat het wil. Ik ben ervan overtuigd, dat de lokale handelaar beter weet. Van de dienst lokale economie heb ik nog niets gehoord. Maar ik verwacht eerstdaags toch een uitnodiging om de zware beschuldigen van meneer D’haeseleer te mogen weerleggen.”

    Lees ook: ‘Wenkt de uitgang voor de voorzitter van de vzw Ninoveverend?’

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons