Payconiq haalt bakzeil in rel met Forza Ninove

    13 februari 2024

    NINOVE – “Een foutieve communicatie.” Met dit excuus komt Payconiq terug op de initiële weigering om met Forza Ninove samen te werken voor het jaarlijks eetfestijn. “Alle democratische politieke partijen kunnen vertegenwoordigd worden onder onze handelaars.”

    Zoals eerder vermeld, kreeg Guy D’haeseleer donderdag 8 februari van Payconiq aanvankelijk een njet op zijn ingediend dossier voor een QR-code, die digitaal betalen tijdens het eetfestijn zou mogelijk maken.

    Weigering

    “Na enige onderzoek blijkt Forza Ninove een extreemrechtse politieke partij te zijn”, aldus de Payconiq-weigering. “Hierdoor valt dit binnen het risicobereidheid van BPC om in deze context een zakelijke relatie aan te gaan en kunnen we in deze zaak niet verder gaan met de verwerking van uw Payconiq aanvraag.”

    Een dag later nam de firma echter al wat gas terug en stuurde ze Guy D’haeseleer een nieuw bericht: “Op basis van een intern onderzoek hebben we beslist om na te gaan hoe het proces verlopen is en zullen we uw aanvraag opnieuw onder de loep nemen. Concreet wil dit zeggen, dat we naar u volgende week opnieuw zullen communiceren omtrent uw aanvraag en de behandeling ervan.”

    Foutieve communicatie

    Dinsdagnamiddag 13 februari haalde Payconiq dan helemaal bakzeil.

    “Zoals beloofd hebben wij uw dossier omtrent uw aanvraag voor een Payconiq-contract en de intern gevolgde procedure nader bekeken. Ons compliance team had een initiële inschatting gemaakt van het risico. Als aanbieder van de Payconiq-betaaloplossing staan we onder het toezicht van de NBB en zijn we verplicht om dergelijke inschatting te maken. We hebben die initiële inschatting onderzocht en besloten dat er geen aanleiding bestaat om uw aanvraag te weigeren. Er werd een foutieve communicatie naar u gestuurd. Alle democratische politieke partijen kunnen vertegenwoordigd worden onder onze handelaars.”

    Payconiq biedt derhalve haar verontschuldigingen aan voor het ‘misverstand’. Daarmee is wellicht ook een rechtszaak vermeden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons