Payconiq weigert samenwerking met Forza Ninove

    09 februari 2024

    NINOVE – Omdat volgens Payconiq Forza Ninove een extreemrechtse partij is, weigert het om ermee samen te werken.

    Payconiq is een elektronisch betaalsyteem van Bancontact in België, Luxemburg en Duitsland, om met de smartphone te kunnen betalen aan vrienden of in handelszaken.

    Eetfestijn

    Om het de bezoekers op het eetfestijn van 15 tot 18 maart gemakkelijk te maken, had Guy D’haeseleer (Forza Ninove) bij Payconiq een aanvraag ingediend om ook digitaal te kunnen betalen.

    “Mensen kunnen daar uiteraard nog cash betalen, maar er was de voorgaande jaren ook vraag naar betalen met de kaart. Daarom had ik een officiële aanvraag gedaan om als zakenpartner met een QR-code te kunnen werken. Ik had daarvoor de hele procedure al doorlopen, alle gevraagde documenten opgestuurd en alles bleek in orde. Ik had zelfs al een teststorting moeten doen. Toen ik maandag 5 februari belde, was me beloofd, dat alles vrijdag aanstaande in orde zou zijn.”

    Tot hij donderdag 8 februari een e-mail ontving van Payconiq: “Na enig onderzoek blijkt Forza Ninove een extreemrechtse politieke partij te zijn. Hierdoor valt dit binnen de risicobereidheid van BPC om in deze context een zakelijke relatie aan te gaan en kunnen we in deze zaak niet verder gaan met de verwerking van uw Payconiq aanvraag.”

    Alternatieven

    “Die weigering veroorzaakte nogal wat reacties op Twitter (nvdr. X)”, aldus Guy D’haeseleer. “Inmiddels hebben 2 firma’s me deze ochtend zelf gecontacteerd en hun diensten aangeboden voor elektronisch betalen. Zij verlenen dezelfde diensten als Payconiq en willen wel met ons samenwerken. Zij zeggen uitdrukkelijk, dat Forza Ninove geen racistische partij is. We zullen met hen volgende week eens samenzitten.”

    D’haeseleer vindt het wel straf, “dat een maatschappij met een quasi monopolypositie dit zomaar kan beslissen. Dat is toch hallucinant. Zover zijn we dus in dit land. Maar goed, blijkbaar hebben andere firma’s wel interesse om met ons samen te werken. Het is een stukje van de markt, die zij kunnen inpikken.”

    Payconiq

    De reacties hebben blijkbaar ook Payconiq bereikt, want vrijdagmiddag 9 februari ontving Guy D’haeseleer een nieuw bericht van deze firma.

    “U heeft een aanvraag gedaan voor een Payconiq Contract voor de feitelijke vereniging Forza Ninove. Hiervoor heeft u ondertussen een weigering ontvangen. Op basis van een intern onderzoek hebben we beslist om na te gaan hoe het proces verlopen is en zullen we uw aanvraag opnieuw onder de loep nemen. Concreet wil dit zeggen, dat we naar u volgende week opnieuw zullen communiceren omtrent uw aanvraag en de behandeling ervan.”

    “Ik ben benieuwd met welke kronkels Payconiq zal naar voor komen”, besluit D’haeseleer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons