PVDA Ninove veroordeelt streng houding van stadsbestuur Ninove

    23 september 2021

    NINOVE – De vakbonden uit de zorg voerden samen met een delegatie van het personeel dinsdag 21 september actie aan het woon-zorgcentrum Klateringen. Het personeel vreest voor sancties, aldus de PVDA-Ninove.

    Die actie had plaats in heel Vlaanderen en was gericht tegen het privatiseringsdecreet, waarover het Vlaams parlement binnenkort stemt.

    Sancties

    “Dit was geen actie tegen het bestuur van Ninove”, aldus de PVDA Ninove in een persbericht. “Heel wat instellingen in andere gemeenten steunden deze actie. In Ninove heeft het stadsbestuur deze verboden. De vakbonden moesten een stakingsaanvraag doen om het personeel maximaal 15 minuten buiten te krijgen voor deze symbolische actie. Het personeel liet weten dat de directeur hen bij het binnenkomen in opdracht van het stadsbestuur heeft meegedeeld, dat sancties zullen volgen.”

    Onbegrijpelijk

    De PVDA Ninove veroordeelt deze houding van het stadsbestuur en de directie. “Dit getuigt van een totaal gebrek aan respect voor het zorgpersoneel. Personeelsleden engageren zich voor kwalitatieve zorg. Zij vrezen terecht, dat bij privatiseringen de winst boven de zorg zal komen te staan. Het personeel wil, dat de kwaliteit van de zorg behouden blijft voor het personeel en de bewoners.”

    Daar zegt de PVDA-Ninove volledig achter te staan. “We vinden het dan ook onbegrijpelijk, dat de directie en het stadsbestuur deze actie boycotten en het personeel bedreigen. We hopen dat dit geen teken aan de wand is van een privatisering in Klateringen. Het personeel en de cliënten kunnen er op rekenen, dat wij hun belangen wel blijven verdedigen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons