PVDA voerde actie tegen sluiting NMBS-loketten

    17 February 2021

    NINOVE – De Partij van de Arbeid (PVDA) is gekant tegen de geplande sluiting van 44 stationsloketten, waaronder deze in Ninove. Woensdagochtend 17 februari voerden de PVDA-groepen Spoor en Ninove een corona-veilige actie aan deze 44 stations, ook in Ninove.

    Joachim De Maeseneer (PVDA Ninove) noemt het plan een slecht mobiliteitsbeleid met weinig toekomstperspectief.

    “Dat de NMBS beslist heeft om 44 loketten te sluiten, is niet te verantwoorden net nu er zoveel behoefte is aan ecologische vervoersmogelijkheden. We moeten juist meer mensen overtuigen om de trein te nemen. Met een afbouw van de dienstverlening gaat dat natuurlijk niet lukken.”

    De PVDA lanceerde daarom een nationale petitie tegen de sluiting van de loketten. Woensdag vroegen ze de pendelaars deze te tekenen en wilden ze de loketbediende een hart onder de riem steken.

    Dienstverlening

    Volgens de PVDA is het belangrijkste doel van een openbare dienst niet om financieel rendabel zijn. Wel om een goede dienstverlening te bieden aan de samenleving.

    De Maeseneer: “Het verkopen van tickets is maar een deel van het takenpakket: zij lichten de reizigers in. Ze kunnen bijvoorbeeld oudere reizigers en mensen met een beperking begeleiden, de dienstregeling tonen en zorgen voor veiligheid door sociale controle. Het einde van de loketten betekent meteen ook het einde van die sociale rol. Een automaat kan die rol nooit overnemen. We willen ook niet, dat het station van Ninove een spookstation wordt.”

    Toekomst

    De PVDA wil de loketten behouden én ook verder nadenken over extra maatschappelijke invullingen.

    “We willen de waardevolle sociale rol van de loketbediende niet laten verloren gaan, maar deze versterken. Zo willen we samen met de inwoners nadenken over welke extra maatschappelijke functie een stationsgebouw kan invullen. Waarom bouwen we de loketten niet om tot punten voor duurzame mobiliteit? Je zou ze ook voor andere publieke diensten kunnen inzetten: als postkantoor, pakjespunt of voor administratieve diensten.”

    Info: PVDA-petitie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons