Renaat Raes (Forza) pleit voor zonnepanelen op buurthuis Berdam

    27 december 2019

    NINOVE – Raadslid Renaat Raes (Forza Ninove) stelde op de OCMW-raad van 19 december voor om zonnepanelen te plaatsen op het buurthuis Berdam. Op zich een goed idee, vond milieuschepen Wouter Vande Winkel (Samen), maar een andere locatie leek hem geschikter.

    De voormalige Sint-Theresiakerk – nu buurthuis Berdam – leek Renaat Raes zeer geschikt om zonnepanelen op het dak te laten aanbrengen. “Dit lijkt me een ideale plaats, met overal een goede lichtinval. Bovendien kan de opbrengst gebruikt worden voor de kerk, de kapel en de pastorie.”

    Interessant als voorstel, maar niet verstandig om precies daar zonnepanelen te installeren antwoordde schepen Wouter Vande Winkel hem. “We doen dit beter op andere stadsgebouwen, die we overdag intensiever gebruiken. Het Fedimmogebouw aan de Bevrijdingslaan zou bijvoorbeeld een maximaal rendement opleveren. We laten een prioriteitenlijst opmaken, om te investeren waar dit het meeste opbrengt.”

    Zijn collega schepen Henri Evenepoel (Open VLD) vond dat de installaties ook wat esthetisch moesten verantwoord zijn. En op het dak van buurthuis Berdam zou dat volgens hem net niet het geval zijn.

    Raes was het daarmee niet eens, gelet op de flauwe helling van de daken, waardoor de panelen nauwelijks zichtbaar zouden zijn. Maar alle stadsgebouwen moeten volgens hem in aanmerking komen.

    In bijkomende orde wou hij graag weten hoeveel het energieverbruik bedroeg van buurthuis Berdam en de bijhorende dagkapel. De milieuschepen beloofde hem de cijfers naderhand te bezorgen.

    Het voorstel van Renaat Raes kreeg geen meerderheid in de raad.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons