• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Renaat Raes: “Zelfs de medicijnen waren gesmolten”

  17 november 2019

  NINOVE – “Gelijk hoe, maar ik vraag een oplossing”, aldus Renaat Raes (Forza Ninove) op de gemeenteraad van 6 november. Hij vroeg nogmaals aandacht voor de problemen in Klateringen door de hitte tijdens de afgelopen zomer.

  Als praktische denkende mens stelde het Forza-raadslid voor om een tweede brede luifel van het gelijkvloers naar de 3de verdieping te verplaatsen. “Beneden komt maar weinig zon, ik heb hem nog maar twee keer zien openstaan. Op de 3de verdieping met haar brede ramen, valt de zomerzon er vlak in. Dit voorstel is vorig jaar aanvaard geweest, maar er is nog niets gebeurd. Deze zomer smolten daar zelfs bepaalde medicijnen door de hitte.”

  Andere mogelijkheden waren volgens Raes een nieuwe luifel op de 3de verdieping of zonnewerend glas.

  Voormalig OCMW-voorzitter Lieven Meert (Samen) erkende dat in Klateringen een hitteprobleem bestaat. “Maar is een luifel de ideale oplossing? Blijkbaar is de verplaatsing daarvan technisch niet haalbaar; er moeten betere oplossingen bestaan. Maar we mogen niet wachten tot de volgende zomer.”

  Het maakte Renaat Raes niet uit welke oplossing er komt, als het probleem maar wordt opgelost. “Zonnewerend glas installeer je al voor € 5.000. Daarmee heb je winst in de zomer én in de winter; Vanuit een legaat hebben wij daarvoor trouwens geld genoeg.”

  Hij ging akkoord om zijn voorstel nog even uit te stellen tot wanneer in een volgende zitting een definitieve oplossing voorligt.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons