Rudy Corijn (Forza Ninove) over “de schandvlek in de stad”

    21 september 2022

    NINOVE – De verregaande verloedering van de voormalige Kaaischool biedt volgens Rudy Corijn (Forza Ninove) de bezoeker aan de stad alvast geen fraai zicht: “Het gebouw is een doorn in het oog van de buurt.”

    Buurtbewoners meldden hem de aanwezigheid van krakers in de verlaten Kaaischool.

    “Regelmatig blijken verschillende personen het gebouw te betreden en te gebruiken als slaapplaats of als drugverhandelingsplaats. Meldingen aan de politie en Teledienst blijven zonder gevolg. Die laatste zou op de hoogte moeten zijn, aangezien de krakers zich daar mogen douchen.”

    In het verleden was er al een ernstige brand en de toegang via de openstaande deur is gemakkelijk.

    “Zijn de stad en de politie op de hoogte van het onrechtmatig gebruik van het gebouw? Wie houdt toezicht en hoe gebeurt dat? Welke maatregelen zult u nemen om die problematiek te beperken?“

    Hotspot

    “Een jaar geleden zijn we gestart met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor die zone, waartoe ook de Kaaischool behoort”, antwoorde schepen voor ruimtelijke ordening Katie Coppens (Samen). “In november/december gebeurt een stand van zaken en na nieuwjaar kunnen we overgaan tot een gedeeltelijke sloop en opkuis van de site. De realisatie van alles voorzien in 2025.”

    Volgens burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) is de oude Kaaischool voor de politie wel degelijk een hotspot.

    “De voorgaande jaren brachten ze 200 keer een bezoek aan dit gebouw, al konden ze weinig vaststellingen doen. Als ruiten worden ingegooid, herstelt onze technische dienst de schade en er gebeurt regelmatig omgevingsonderhoud. Ze timmeren de ramen en deuren regelmatig vast. Maar het blijft een problematische plek. Slopen is gemakkelijk, maar je moet vooraf goed weten wat je er nadien mee aanvangt. Eind van dit jaar komen we met een visie voor de gemeenteraad.”

    Open deur

    Dat er iets meer toezicht is, betwijfelde Rudy Corijn niet.

    “Maar de realiteit is, dat de deur daar gewoon open staat. Klop er desnoods een verkiezingsbord voor. Ondanks het ‘groenonderhoud’ biedt die plek alvast geen mooi zicht.”

    Hij had ook zijn bedenkingen bij de opvolging van die plek als hotspot. “De buurt is er alleszins niet gelukkig mee. Ze vragen meer toezicht en vooral heel kort op de bal spelen. Nu geven jullie een verkeerd signaal.”

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons