Rudy Corijn (Forza Ninove) over “de traagheid van deze coalitie”

    06 oktober 2021

    NINOVE – “Door de uitgaven te overschatten en de inkomsten te onderschatten, heb je altijd over”, aldus Corijn. Als oud-schepen voor financiën kent hij het klappen van de zweep. “Maar ik maak me zorgen tegen het einde van deze legislatuur.”

    “Jullie plannen om deze legislatuur niets meer te betalen”, vervolgde hij zijn doorlichting van de septemberverklaring en de bijsturing van het budget. “In het derde jaar van de coalitie staan jullie nog niet verder en komen jullie er niet meer. Het is dus aanpassen aan de traagheid van de coalitie.”

    Hold-up

    Helemaal pijnlijk vond Corijn “de financiële hold-up van de diftar-ophaling. Op termijn zijn dat € 500.000 extra inkomsten. Elke burger kan dit iedere keer op de afrekening zien, terwijl jullie nog altijd beweren, dat het niet veel meer zal kosten.”

    Dat de burgemeester hulde bracht aan de medewerkers van de test- en vaccinatiecentra vond hij terecht. “Maar jullie hebben daarvoor veel geld gekregen. Het zou anders nogal spijtig zijn. Het is jullie verdomde plicht om in te staan voor de gezondheid van de burgers.”

    Cruciaal

    Hij fileerde verder de plannen met de Burchtdam-, Moeremans- en Inghelantsite. “Die zitten helemaal niet in een cruciale fase. Dat is enkel het geval voor het bedrijventerrein Doorn Noord.”

    Een aanpassing van het parkeerbeleid vond de begrotingsspecialist van Forza nogal wiedes. “En de aandacht voor netheid, voet- en fietspaden en het wegennet behoort tot het dagelijks beheer. Dat is niet nieuw. Maar voor de herwaardering van de stadskern zie ik dan nergens een visie.”

    Sloom

    Eenzelfde kritiek voor de andere beleidsdomeinen.

    En dus concludeerde hij: geen van de opgesomde dossier was in een cruciale fase. “Dat zeg je op het einde van de rit, met de meet in zicht. Dit is zuiver opsmukgedrag; er zal niet veel meer in orde komen. Je slaagt er niet in het tempo op te krikken. Dit is een slome coalitie zonder eigen visie, geremd door de eigen samenstelling.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons