Rudy Corijn: “Grote impact op de volgende meerderheid en de burgers”

    20 september 2020

    NINOVE – “Deze discussie hebben we al in 2019 gevoerd”, aldus Rudy Coryn (Forza Ninove) in zijn kritiek op de septemberverklaring. “Toen en ook nu niet is er de intentie om op onze opmerkingen in te gaan.”

    Hij had begrip voor de meeruitgaven door de corona-crisis. “Maar er zijn ook minder uitgaven aan personeel, evenementen en dergelijke. De invloed daarvan zie ik niet verwerkt in de uitgaven.”

    Plannen

    En wat de grootse plannen van de meerderheid betreft: “De stationsomgeving, het nieuw administratief centrum en de bib, de Inghelantsite, de Fabeltasite, de Burchtdamzone en de Moeremanssite: deze zijn niet meer voor 2024. Ga dus nu voorzichtig om met die zaken, want ze zullen een grote impact hebben op de toekomstige meerderheid en de burgers.”

    Een voorbeeld van hoe het niet moet was volgens hem de doorsteek Watté: “Door exhuberante beslissingen zit je daar nu al 25 % boven het budget.”

    Maar over een tweede sporthal, evenementenhal, jeugdhuis was er volgens hem geen nieuws. “Voor het zwembad is alles binnenskamers behandeld, zonder de oppositie daarbij te betrekken. En dat jullie maar 5 regeltjes wijden aan de buitengemeenten, is een slag in het gezicht.”

    Zijn conclusie bleef dezelfde als vorig jaar: “Jullie investeren veel in stenen. Het menselijk aspect blijft achterwege.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons