Ruim 1.833.000 mensen hebben ’112 app’ op smartphone

    18 januari 2024

    ALGEMEEN – Federaal parlementslid Tania De Jonge (Open Vld) vroeg minister Verlinden (CD&V) naar het gebruik van die applicatie. Op 1 januari van dit jaar blijkt deze 1.833.000 keer te zijn gedownload.

    De federale overheid lanceerde in 2020 de ‘112-app’ en die is met bijna 250.000 oproepen best succesvol.

    “Dat is goed nieuws”, vindt Tania De Jonge. “Het belangrijkste voordeel: mensen, die een beroep moeten doen op hulpdiensten, moeten de noodnummers niet onthouden. Een klik op het icoontje van brandweer, ambulance of politie volstaat om meteen in telefonisch contact te komen”.

    Noodsituaties

    Als burgemeester heeft zij een ruime ervaring met crisissituaties op het terrein en het belang van een snelle interventie. De hulpdiensten kunnen onder meer de locatie van de beller onmiddellijk zien en zelfs een alarm op de telefoon laten afgaan wanneer de beller bewusteloos is.

    “In noodsituaties telt elke seconde. Een moment van verwarring kan letterlijk levens kosten en hoe sneller de juiste hulpverlening kan worden ingeschakeld, hoe beter. De app heeft nu al veel mogelijkheden, waaronder een chatfunctie voor mensen, die niet kunnen spreken of doof zijn. In de toekomst wordt deze nog verder uitgebreid.”

    In 2021 zijn 70.461 oproepen via de app genoteerd, 60.630 in 2022 en afgelopen jaar 67.828. In 2020, bij de start van de app, ging het om een 50.000 tal oproepen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons