Samen over volksraadpleging, fusie en detentiehuis

    27 mei 2022

    NINOVE – We legden aan de verschillende fracties in de gemeenteraad drie kwesties voor. Vandaag geven we de standpunten van Samen (Vooruit-CD&V-Groen) weer.

    We vroegen aan Lieven Meert of zijn fractie voorstander is van een gemeentelijke volksraadpleging, van een detentiehuis en van een fusie.

    Volksraadpleging

    “We zijn geen groot voorstander van het houden van volksraadplegingen in het algemeen”, aldus Lieven Meert. “Soms kan dat nuttig zijn, maar dan moeten de vraag en het dossier erg helder zijn en ook heel concreet.”

    Detentiehuis

    De fractie staat wel achter het principe van een detentiehuis.

    “Voor ‘kleine’ criminaliteit (straf tot 3 jaar) wordt met een intensieve begeleiding van de daders geprobeerd om toekomstige misdaden (recidive) te vermijden. Door de overvolle gevangenissen vandaag, krijgen die daders nu een enkelband. Daardoor ontstaat soms toch een gevoel van straffeloosheid.”

    Een detentiehuis kan dat volgens hem vermijden.

    “Door één op één begeleiding, gericht op het tot inzicht komen, kunnen ze reflecteren over hun leven en hun toekomst. Na hun periode in het detentiehuis staan ze sterker om op het goede pad te blijven. Een concreet voorstel van locatie en project wachten we af, maar het principe zijn we dus genegen.”

    Fusie

    Een volksraadpleging over een fusie met andere gemeenten is niet aan de orde.

    “Er is helemaal geen sprake van een fusie. Ninove is op zichzelf groot genoeg om zelfstandig te blijven. We hebben ook geen weet van interesse bij andere omliggende gemeenten voor een fusie met Ninove. De vraag stelt zich dus niet.”

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons