“Schepen Arents moet consequent zijn en ontslag nemen” – Nieuwe versie

    09 december 2022

    NINOVE – In een mail aan het schepencollege meldt schepen Joost Arents (Onafh.), dat hij onslag neemt uit het directiecomité van het zwembad De Kleine Dender. Voor Forza Ninove een reden om op de gemeenteraad van 12 december zijn ontslag als schepen te vragen.

    De mail van Joost Arents dateert eigenlijk van 19 september 2021, maar is nu pas boven water gekomen. Daarin verantwoordt hij zijn besluit om uit het directiecomité van De Kleine Dender te stappen.

    Partijbelang

    “De verschillende strategieën de voorbije weken binnen de meerderheid, de besluiteloosheid, de onwil om het zwembad een toekomst te geven dat het verdient, het opnieuw in vraag stellen van doelstellingen… hebben ertoe geleid om deze weloverwogen beslissing te nemen.”

    Dit is volgens de schepen dus geen impulsieve beslissing. “De personeelsproblemen blijven aanmodderen. Er worden geen noodzakelijke knopen doorgehakt. De democratische doorslag in verband met de toekomst van het zwembad is niet meer aan de orde. Het gaat over partijbelang en niet meer over het algemeen belang of het belang van d organisatie en zeker de stabiliteit.”

    In een commentaar achteraf voegt Arents nog toe: “Ik heb heel wat energie gestoken in dat comité in de eerste 3 jaar, elke vergadering voorbereid en geen enkele vergadering gemist. Genoeg signalen gegeven aan de andere leden van het comité maar dat heeft niet geholpen.”

    Ontslag

    “Die ontslagbrief is toch redelijk hallucinant”, reageert Guy D’haeseleer (Forza Ninove). “Het is een vernietigende brief, waarvan de schepen weet dat deze in de openbaarheid zou worden gebracht. De brief legt eens te meer de aanhoudende ruzies binnen het schepencollege bloot. Het bewijst nogmaals, dat deze meerderheid vechtend over de straat blijft rollen en geen kant meer uit kan. Deze coalitie kraakt in al zijn voegen.”

    Forza Ninove vraagt aan Joost Arents ook om consequent te zijn.

    “Je kan het beleid van het Ninoofse schepencollege, waarvan je zelf deel uitmaakt, niet met de grond gelijk maken en verder rustig op je zetel blijven zitten teneinde de schepenwedde te kunnen blijven opstrijken. Forza Ninove zal dan ook op de volgende gemeenteraad (nvdr 12 december 2022) aan Joost Arents vragen om zijn mandaat als schepen neer te leggen. Verder roepen wij het Ninoofse schepencollege op om de openlijke ruzies te stoppen en eindelijk te doen waarvoor ze betaald worden: de stad besturen en oplossingen uitdokteren voor de problemen waar de Ninovieter mee zit.”

    Geen fouten

    Schepen Arents begrijpt niet waarom Forza zijn ontslag eist.

    “Heb ik fouten gemaakt, die een ontslag zouden rechtvaardigen? Het is niet omdat ik ontslag neem uit het directiecomité De Kleine Dender, dat ik moet ontslag nemen als schepen bij de stad. Mijn lidmaatschap in het directiecomité was iets, dat ik erbij heb genomen. Ik heb me daar 3 jaar ingezet maar omwille van mijn gemotiveerde redenen heb ik ontslag genomen. Mijn ontslag dateert trouwens van september 2021. Ondertussen heb ik wel full time verder gewerkt aan mijn beleidsdomeinen als schepen en dat zal ik nog 2 jaar blijven uitvoeren.”

    Geen hetze

    Voor een antwoord op de vraag waarom de bewuste mail van september 2021 pas nu is opgedoken, verwijst hij naar schepen voor sport Marc Torrekens (Open Vld), de voorzitter van het directiecomité De Kleine Dender.

    Als voorzitter van het directiecomité respecteer ik de keuze van bestuurders die ontslag nemen”, aldus de sportschepen in een korte reactie. “Op de agenda van de gemeenteraad staat de vervanging van een nieuw lid, die zeker een positieve inbreng kan hebben. Voor mij ligt de focus op het nieuwe project met aandacht voor onze inwoners, onze verenigingen en het kloppend hart van een autonoom gemeentebedrijf: het personeel. Ik ga geen uitspraken doen en vind het nieuwe project prioritair ten opzichte van de politieke hetze, die men ervan maakt. De toekomst van het zwembad in onze stad is mijn drijfeer en mijn doel.”

    MLI

    De bewuste mail, waarin schepen Joost Arents (Onafh.) ontslag neemt uit het directiecomité van De Kleine Dender.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons