Schepen Katie Coppens (Samen): “Dat plein is een beleidskeuze”

    03 december 2020

    NINOVE – De optie voor een plein tegenover de hoofdingang van de abdijkerk was een beleidsoptie van de voorgaande legislatuur en is dat voor de huidige coalitie nog steeds. Schepen van ruimtelijke ordening Katie Coppens verdedigt deze keuze tegen de kritiek van de N-VA.

    “Als wij niets hadden gedaan, zou de ruimte voor de abdijkerk tot tegen de straat zijn volgebouwd”, begint schepen Coppens haar verdedigingsrede. “De bouwaanvraag voor die 7 appartementen en 4 eengezinswoningen was voor ons een opportuniteit. Een open ruimte voor de abdijkerk zou de mooie barokke voorgevel met hoofdtoegang meer tot zijn recht laten komen.”

    En dus ging de stad in beroep tegen de oorspronkelijke plannen. “De vergunning kwam er toch in beroep. Maar op de gemeenteraad hebben wij een overeenkomst laten afsluiten. We hebben dit dossier naar ons toegetrokken en goed onderhandeld. Het plein zou op onze kosten worden aangelegd.”

    Stadsontwikkeling

    Volgens N-VA-Ninove zou dit de stad € 1 miljoen kosten.

    “Dat kan wel zijn. Maar bijvoorbeeld in Lieferinge kostte de heraanleg van het dorpsplein ook al rond de € 400.000. Dit en andere voorbeelden zijn niet te vergelijken met de abdijsite. Hier gaat het om een volledig nieuw plein, een gedeelte van de Kloosterweg inbegrepen met een doorgang naar de Dam. Wij waren inderdaad vragende partij om dit te doen. Nogmaals, anders was dit terrein volgebouwd tot tegen de Kloosterweg.”

    Dat de stad de aanleg van dit plein betaalt, is een beleidskeuze geweest.

    “Dat is een stukje stadsontwikkeling en dat mag volgens mij wat kosten. Ik blijf erbij: het was een goede keuze, waar we nog steeds achter staan. Het zal een grote meerwaarde en een verbetering zijn voor de stad. Het is een goede ruimtelijke ontwikkeling.”

    De aanleg van het plein is gepland in 20212022, gelijklopend met de afwerking van de appartementen.

    Zie ook: “Stadsbestuur geeft cadeau van € 1 miljoen aan privéontwikkelaar”.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons