Schepen Katie Coppens (Samen): “Ik vertelde geen leugens”

    02 september 2020

    NINOVE – De stad vraagt een regularisatie aan voor de opslagplaats aan de Fabrieksstraat. Schepen Coppens betwist dat ze daarover eerder zou hebben gelogen.

    De N-VA Ninove vroeg in juni, dat het stadsbestuur de milieuwetgeving zou naleven voor de opslagplaats van de stadsdiensten tussen de Dendermeersen en de Fabrieksstraat. Schepen Katie Coppens verklaarde toen dat geen inbreuken op de milieuwetgeving zijn vastgesteld.

    Daarop legde Jeroen Van Assche (N-VA) klacht neer bij de omgevingsinspectie Oost-Vlaanderen. Volgens die instantie moest de stad een vergunningsaanvraag indienen tegen uiterlijk 1 oktober 2020.

    Regularisatie

    “Wat de plaats achter de Fabeltesite betreft is de stadsdienst bezig met een regularisatievergunning aan te vragen voor het plaatsen van voertuigen”, aldus de schepen in een reactie. “Dit zal binnenkort in orde zijn. Leugens zijn er dus niet verteld een drietal maanden geleden. Toen heb ik meegedeeld, dat een regularisatievergunning zou worden ingediend.”

    Het college van burgemeester en schepenen besliste om de gestalde voertuigen te verkopen. “Binnenkort zijn deze daar weg. Voor de materialen was met de inspectie ook overeengekomen, dat deze moeten worden verplaatst vóór 1 oktober 2020. Het terrein mag niet gebruikt worden als opslagplaats voor materialen, wel als stalplaats van voertuigen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons