Schepen Veerle Cosyns (Samen): “Veel killer kan politiek niet worden”

    25 oktober 2019

    NINOVE – Noch burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), noch Veerle Cosyns (voorzitter BCSD) hebben een goed woord over voor de houding van de oppositie tijdens de gemeenteraad van donderdag 24 oktober.

    Veerle Cosyns. “Schepen Wouter Vande Winkel kon de gemeenteraad om persoonlijke familiale redenen niet bijwonen. Aangezien de voltallige oppositie de gemeenteraadszaal verliet was de raad niet in aantal en moest de voorzitter de vergadering staken. Begin september hadden de meerderheidsfracties gevraagd de gemeenteraad van oktober naar woensdag te verleggen, zodat dit probleem zich niet zou stellen, maar op die vraag wou de oppositie niet ingaan.”

    Vande Winkel betreurt dat zijn afwezigheid wegens familiale redenen tot een politiek incident uitgroeit en wou om die reden niet reageren.

    “Als collega’s doen we dat echter wel”, verklaart burgemeester Tania De Jonge, “en ik heb geen enkel begrip voor de keuze van de oppositie om de situatie politiek uit te spelen. Wouter heeft in september de voltallige gemeenteraad ten volle geïnformeerd over de diepmenselijke reden waarom de gemeenteraad één enkele dag vroeger zou plaatsvinden. Dat het met een krappe meerderheid geen eenvoudige rit zou worden wisten we, maar dat men ook in deze situatie geen begrip zou tonen is onvoorstelbaar.”

    Veerle Cosyns sluit zich bij die woorden aan. “Veel killer kan politiek niet worden. Wie in de politiek stapt weet dat het er soms hard aan toe kan gaan, maar waar is de menselijkheid in dit verhaal? Vanuit de meerderheid gingen we er echt van uit dat de oppositie enige redelijkheid ging tonen. Dat men deze situatie gebruikt om een politiek statement te plaatsen, vind ik ongepast ”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons