Stadsbestuur plant imago-onderzoek en nieuwe huisstijl

    31 augustus 2020

    NINOVE – Het stadsbestuur zal een firma het imago van de stad laten onderzoeken. Tegelijk zou deze een nieuwe huisstijl ontwikkelen.

    Het schepencollege keurde op 20 juli het lastenboek goed om firma’s aan te schrijven voor een aanbesteding.

    “Deze past in één van de doelstellingen uit het meerjarenplan 2020-2025”, aldus schepen van cultuur en communicatie Henri Evenepoel (Open VLD).”We professionaliseren onze communicatie verder door een communicatie-onderzoek. We voeren ook een externe en interne communicatiestrategie door.”

    Stijl

    De schepen is ervan overtuigd dat sinds het begin van de legislatuur de communicatie van de stad in goede zin is geëvolueerd: “De stijl van Ninove Info is veranderd. Dit is nu een aantrekkelijk stadsinfoblad. Hoe aangenamer dit leest, hoe meer mensen het gaan lezen en hoe meer lezers dit bijna van A tot Z zullen lezen. Ook de sociale mediakanalen gebruiken wij intensiever en op een flitsende wijze. Al bij al merken we dat het negativisme in de commentaren op onze stadsberichten mildert.”

    Modernisering

    Hij ondervindt dat de appreciatie voor het werk van de dienst communicatie sinds de corona-crisis is gestegen. “En dit zowel vanuit de administratie en het bestuur als vanuit de Ninovieters in het algemeen. We moeten echter niet op onze lauweren rusten. Dit onderzoek en deze externe ondersteuning moeten ons de komende jaren helpen bij de verdere modernisering van onze communicatie.”

    De procedure voor de aanbesteding gebeurt via de ondersteunende dienst logistiek/patrimonium. “Maar het is de communicatieambtenaar, Nele Anthoons, die als diensthoofd dit dossier en de samenwerking met het externe bureau zal leiden.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons