Stijn Vermassen (Samen) engageert zich voltijds als schepen

    21 november 2023

    NINOVE – Na zijn eedaflegging als opvolger van Wouter Vande Winkel (Samen), hield de kersverse schepen tijdens de gemeenteraad van 20 november een korte speech. “Ik vind het alvast een erg grote eer om de kans te krijgen de toekomst van onze stad mee richting te geven.”

    Hij gaf aan, dat zijn engagement niet uit de lucht is komen gevallen.

    “Als kotstudent in Gent keek ik al vol bewondering naar het innovatieve stadsbeleid, dat burgemeester Frank Beke toen uitrolde. Later in mijn masterjaren koos ik als één van de weinigen in ons jaar voor de optie lokale politiek. Na mijn studententijd werd ik actief bij de Ninoofse socialisten, waar ik samen met mijn generatiegenoten Lieven en Katie onder de vleugels van onze Jacques (nvdr: Timmermans) het klappen van de zweep leerde kennen. Tussendoor was ik ook vele jaren actief bij de Ninoofse scouts. In 2012 trouwde ik met mijn Anneke en werden nadien onze 4 kinderen geboren. Dit geeft dan weer een nieuwe dimensie aan mijn engagement voor onze stad.”

    Toekomst

    Hij wil graag zijn kinderen zien opgroeien in een stad, waarop ze fier zijn. “Waar de straten er goed bij liggen, waar plaats is voor fietsers en voetgangers, waar minder mobiele mensen betere voorzieningen krijgen, waar aandacht is voor de uitdagingen die ons veranderende klimaat met zich mee brengt. Kortom een stad, die de toekomst met open vizier tegemoet treedt. Meer en goed doordachte investeringen in ons openbaar domein maken een belangrijk deel uit van ons beleid. Daar wil ik me volop voor inzetten.”

    Omdat dit een hele opgave is, zal hij zjjn werkgever (de stad Aalst) vragen om hem voltijds onbetaald politiek verlof te verlenen, zodat hij voltijds kan werken voor Ninove. “Voor mij is dit geen goedbetaald postje, maar een kans om mijn stad ‘Vooruit’ te helpen.”

    Oproep

    Hij richtte zich tot slot tot alle collega-raadsleden.

    “We zitten hier allemaal samen vanuit een oprecht engagement. We willen dingen veranderen, dingen vooruit helpen. Dat engagement is een belangrijk goed en ik voel, dat dit bij veel mensen hier in de raad aanwezig is. Onze stad vooruit helpen is geen werk van individuen, maar van een grote organisatie waarvan ook deze gemeenteraad deel uitmaakt. Mijn deur zal openstaan voor iedereen, voor elke Ninovieter of elk gemeenteraadslid.”

    Na afloop van de raadzitting overhandigde zijn compagnon de route Lieven Meert hem de schepensjerp, die hij indertijd zelf van wijlen Jacques Timmermans had ontvangen.

    MLI

    Stijn Vermassen (Samen) engageert zich voltijds als schepen 2

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons