Stijn Vermassen (Samen): “Investeringen in ons openbaar domein zijn mijn topprioriteit.”

    15 januari 2024

    NINOVE – De schepen voor openbare werken wijst op de inspanningen van het stadsbestuur voor het onderhoud van het openbaar domein, als reactie op de kritiek van de N-VA Ninove.

    “Dit jaar voorziet de stad ongeveer € 17 miljoen aan investeringen, waarvan zowat € 5 miljoen gaat naar de verbetering van het openbaar domein”, aldus de schepen. “Ons winkelcentrum, de Kwadestraat-Noord en de abdijsite zijn de voornaamste werven dit jaar. Daarnaast zijn er de onderhoudsinvesteringen om de versleten betonvakken te vernieuwen of nieuwe asfaltlagen te voorzien op de bestaande wegenis.”

    Werken

    Er staan dit jaar nog meer werken op stapel. “We plannen een nieuwe asfaltlaag in de volgende straten: fietspad Denderhoutembaan, Stationsstraat en -plein, voetgangerswegje Denderstraat/Fabriekstraat, Tenbergkets, Bosveld, Edmond De Deynstraat/Koepoortstraat, Bovenhoekstraat, fietspad Van der Schuerenstraat en Brusselseheerweg. Ook worden een aantal voetpaden aangelegd, met prioriteit voor schoolomgevingen, waar veel kinderen het voetpad gebruiken: o.a. Meuleveld, Kapellestraat en Donkerstraat.”

    Meerjarenplan

    Alle wegen en voetpaden zowel boven als ondergronds vernieuwen is een werk van vele jaren en tientallen miljoenen. “Ik heb onze dienst openbare werken de opdracht gegeven een meerjarenplan uit te werken naar het voorbeeld van andere steden zoals Leuven. Een goed onderhouden en performant openbaar domein staat of valt met een goede planning en de juiste prioriteiten.”

    Tot slot wijst de schepen er op, dat vandaag werken plannen in Vlaanderen bijzonder lange termijnen vergt. “Je moet overeenstemming vinden met de beheerders van de nutsvoorzieningen en van het rioolnetwerk, de verschillende Vlaamse agentschappen en dergelijke meer. Indien je een weg zowel boven- als ondergronds wilt vernieuwen, moet je op een 8-tal jaar rekenen tussen de opstart van een dossier en de realisatie ervan.”

    Info: lees ook ‘N-VA pleit nogmaals voor beter onderhoud (trage) wegen’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons