Tania De Jonge: “Stadsmonitor brengt aantal knelpunten naar boven.”

    29 juni 2021

    NINOVE – Heel kort door de bocht: de gemiddelde Ninovieter voelt zich best gelukkig, maar vertrouwt het stadsbestuur voor geen meter. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) nuanceert dat laatste, maar vindt in de stadsmonitor toch een aantal werkpunten voor haar meerderheid.

    “Ik ben heel tevreden, dat 85% van onze inwoners zich gelukkig voelt in onze stad.”

    Dat is voor de burgemeester alvast een opsteker. “Dit ligt boven het Vlaams gemiddelde en het toont ook aan, dat mensen de beleidsbeslissingen waarderen.”

    Vertrouwen

    Het vertrouwen in het stadsbestuur daarentegen is wel teleurstellend: slechts 25 % heeft veel vertrouwen en 49 % stelt zich neutraal op.

    “Er is nochtans een enorme inzet van onze schepenen. Elk op hun beleidsdomein werken ze met hun diensten de vooropgestelde projecten van het meerjarenplan uit. Heel wat daarvan staan in de steigers, zowel voor de stad als voor onze dorpen. De geloofwaardigheid in de politiek in het algemeen heeft een flinke deuk gekregen door een aantal heikele dossiers: El Kauakibi, zonnepanelen, PFOS…. (nvdr: de bevraging gebeurde voor deze problemen aan het licht kwamen). Dat vertaalt zich ook een stuk op het lokale niveau. In mijn dagelijkse omgang met mensen en via sociale media merk ik vaak terechte bezorgdheden. Daarop moeten we absoluut nog beter inzetten: sluikstorten, netheid, onkruid, parkeren. Dit zijn vaak grote bronnen van ergernis, ook al wordt hierop gewerkt.”

    Knelpunten

    Ook de samenlevingsuitdagingen zijn groot.

    “Opvallend: 17 % van de mensen voelt zich onveilig. Dat is beduidend hoger dan het Vlaams gemiddelde, terwijl de criminaliteitsgraad in Ninove wel lager ligt dan het Vlaams gemiddelde. Deze stadsmonitor brengt alvast duidelijk een aantal knelpunten naar boven, waar we zeker werk moeten van maken in ons beleid. We zullen keihard verder werken. Corona heeft ons alvast doen inzien, dat we samen met het stadsteam grenzen kunnen verleggen en tot heel veel in staat zijn. Dat stemt me positief.”

    Een ervaren politicus weet natuurlijk, dat het niet altijd en vaak niet in de eerste plaats de objectieve cijfers zijn, die het stemgedrag beïnvloeden. De perceptie speelt minstens een even grote rol.

    En dus is er voor de huidige meerderheid werk aan de winkel met het oog op 13 oktober 2024.

    Info: zie ook ‘Gemeentescan: Ninove doorgelicht’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons