Terug fysieke OCMW- en gemeenteraad in september

    13 september 2020

    NINOVE – Het departement en de minister van Binnenlands Bestuur verplichten de steden en gemeenten om vanaf september terug zoveel mogelijk fysiek te vergaderen. Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD): “We hebben oplossingen gezocht en gevonden om dit zo veilig mogelijk te organiseren.”

    De vergaderingen van de OCMW- en de gemeenteraad zullen woensdag 16 en donderdag 17 september terug plaatsvinden in de raadszaal van het stadhuis. Op basis van adviezen door de preventieadviseur, de voorstellen van de algemeen directeur en overleg met de verschillende fracties, zijn concrete maatregelen genomen.

    Schermen

    De voorzitter somt deze even op. “In de gemeenteraadszaal zijn tussen elk gemeenteraadslid plexischermen voorzien. Iedereen draagt er een mondmasker, tenzij hij of zij aan het woord is. Een circulatieplan regelt de verplaatsingen van de in- en uitgaande deelnemers. Koffie en frisdrank staan voor elk raadslid klaar op het bureaublad en niet achteraan. En er is de vraag om de vergadering niet te lang te laten duren. Wat een hele uitdaging is in Ninove”

    Gemeenteraadsleden, die tot een risicogroep behoren, kunnen op eigen initiatief in de raadszaal aanwezig zijn of van op afstand aan de vergaderingen deelnemen en stemmen. “Er is geen publiek op de tribune toegelaten. Voor diegenen, die willen aanwezig zijn, voorzien we een scherm in de voormalige trouwzaal.”

    Evaluatie

    Over het verloop van de virtuele raden was de voorzitter best tevreden. “Na wat technische euvels, verliep het goed. De indeling in A- en B-punten zullen we behouden. Als de corona-besmettingen in de toekomst nog stijgen, keren we wellicht terug naar de virtuele raden of proberen we ons enkele maanden te behelpen zoals we het nu zullen doen.”

    Of de vergaderingen van september ook echt kort zullen zijn en boeiend, is koffiedik kijken. “Maar er is de zogenoemde septemberverklaring. Daarin geeft de meerderheid de opties weer voor het nieuwe werkjaar. Dat kan tot boeiende discussies leiden. En ik heb alvast opgeroepen om de interpellaties te beperken tot wat er politiek echt toe doet.”

    Info: je kunt de raden volgen, woensdag 16 en donderdag 17 september vanaf 19.30 uur via de   Facebook Live Ninofmedia en de Ninofmedia YouTube Live

     

    De agenda’s: 20200916 Gemeenteraad agenda – 20200916 OCMW agenda – 20200917 Gemeenteraad agenda –  20200917 OCMW agenda aanvulling –  20200917 OCMW agenda.

    MLI

    De zitjes van de raadsleden, gescheiden door plexischermen.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons