Tweede groene in de Ninoofse gemeenteraad

    06 september 2022

    NINOVE – Jordy De Dobbeleer (Samen/Groen) legt op 19 september de eed af als opvolger van Lieven Meert (Samen/Vooruit) op in de gemeenteraad.

    Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 was De Dobbeleer met 782 stemmen niet rechtstreeks verkozen, maar geplaatst als 2de opvolger op de lijst Samen.

    Hij was voor de federale parlementsverkiezingen van 26 mei 2019 de 4de kandidaat op de lijst van Groen. Met 3.583 naamstemmen eindigde hij daar op de 10de plaats; slecht 2 groene kandidaten waren verkozen.

    Uitdagen

    Jordy De Dobbeleer was in Ninove van 2013 tot 2018 OCMW-raadslid en nadien lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Nu schuift hij dus door naar de gemeenteraad.

    Samen met schepen Wouter Vande Winkel zal hij het tweede groene gemeenteraadslid zijn, voor het eerst in de geschiedenis van Groen.

    “Ik ga de coalitie uitdagen om de ambitie op het vlak van klimaat en armoede waar te maken”, aldus het aanstaande groene raadslid. “Europa heeft het droogste jaar in 500 jaar gekend. We weten wat we moeten doen en de oplossingen zijn voorhanden. Ik zal dan ook snel enkele voorstellen indienen rond bijvoorbeeld de ontharding van het publiek domein.”

    Vanuit het OCMW en het BCSD wil hij zijn ervaring rond armoede meenemen.

    “We verwachten een enorme energiecrisis deze winter. De rijken moeten solidair blijven met de armen. Enkel samen geraken we uit deze crisis.”

    Nieuw bloed

    Schepen Vande Winkel (Samen/Groen) is optimistisch en verwacht een vlotte inwerking.

    “Jordy kent al jaren de Ninoofse politiek. Nieuw bloed in de gemeenteraad is altijd goed. We kennen hem als een werker en iemand, die durft tussenkomen. We zullen hem dus goed kunnen gebruiken.”

    De Dobbeleer blijft tot oktober BCSD-lid. Zijn opvolger daar wordt later bekend gemaakt.

    MLI

    Jordy De Dobbeleer (l.) en schepen Wouter Vande Winkel.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons