Unanieme steun voor extra tablets Ninoofse woonzorgcentra

    08 May 2020

    NINOVE – Alle raadsleden waren het eens om tablets te voorzien voor de vier Ninoofse woonzorgcentra (WZC’s). Op die manier kunnen de bewoners alsnog virtueel in contact komen en blijven met familie en vrienden.

    Guy D’haeseleer (Forza Ninove) stelde tijdens de virtuele gemeenteraad van 23 april voor om tablets aan te kopen voor de Ninoofse WZC’s. “De stad heeft 15 ‘kinder-tablet’ van de stedelijke bibliotheek ter beschikking gesteld van het WZC Klateringen. Op die manier kunnen de bewoners communiceren met hun familie. Ook de andere rustoorden, die eveneens een taak van openbaar nut vervullen, zijn vragende partij om degelijke iPads of tablets ter beschikking te krijgen. Met drie toestellen voor elk  WZC zouden we aan de vraag al kunnen voldoen. Deze zullen trouwens ook na het corona-tijdperk verder blijven dienst doen als communicatiemiddel.”

    Schepen Joost Arents (Onafh.) vond dit prima en vermeldde nog een ander initiatief. “Inmiddels heeft Klateringen al een aanvraag ingediend voor ‘virtual hugs’, dat hernieuwde tablets gratis ter beschikking stelt. We raden de andere WZC’s aan om ook hiervoor een aanvraag in te dienen.”

    Stijn Vander Elst (Open VLD) zag een voordeel in de combinatie van de beide voorstellen. “We kunnen zien hoeveel er gratis ter beschikking komen en eventueel een aantal zelf aankopen.”
    Dat leek ook voor Guy D’haeseleer een goede aanpak.

    Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD) vatte beide voorstellen samen: “We vragen in eerste instantie die gratis tablets via virtual hugs aan voor alle vier de WZC’s. Binnen de maand moeten we daarover uitsluitsel hebben, zo niet gaan we zelf over tot de aankoop ervan.”

    De 30 gemeenteraadsleden, die nog online waren, gingen met dit gezamenlijk voorstel unaniem akkoord.

    Info: virtual hugs.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons