VB-voorzitter Tom Van Grieken bezocht Ninoofse dinsdagmarkt

    16 november 2021

    NINOVE – Het Vlaams Belang lanceert dit najaar een solidariteitscampagne ‘Een hart voor onze mensen’. Tom Van Grieken gaf dinsdagochtend 16 november op de markt in Ninove het startschot.

    De komende weken organiseert het Vlaams Belang over heel Vlaanderen een grootscheepse soepverkoop. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

    Armoede

    Een van de actiepunten van de partij is de btw-verlaging op energie. Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens.

    Van Grieken: “Dit komt neer op 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen. Onverwachte gebeurtenissen, die iedereen kunnen overkomen, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen om iedereen, die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen, een menswaardig bestaan te garanderen.”

    Ook de stijgende energiefactuur zal deze winter meer en meer gezinnen in de energiearmoede duwen. “In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met € 750, voor elektriciteit met € 230. Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21 % naar 6 %.”

    Dorpstraat

    In Ninove was ook fractieleider-volksvertegenwoordiger Barbara Pas aanwezig.

    “We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen, in de Dorpstraat. Echte armoede blijft in Vlaanderen vaak verborgen. Een politiek, die armoede echt wil bestrijden, moet niet alleen mensen uit de armoede halen. We moeten ook zorgen dat de vele bestaansonzekeren niet in armoede vervallen.”

    De Ninoofse volksvertegenwoordiger Guy D’haeseleer is het gezicht van deze campagne.

    “Het Vlaams Belang zal de komende drie weken met de parlementsleden en honderden vrijwilligers meer dan zestig markten bezoeken. Voor de prijs van € 2 krijgen de marktgangers een kop soep met bijhorende button. De inkomsten hiervan gaan naar de vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit. Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden. We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen, in de Dorpstraat.“

    MLI – Foto Vlaams Belang.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons