Vlaamse arbeidssteun voor Denderstreek en Vlaamse Ardennen

    03 februari 2024

    REGIO – De Vlaamse regering verleent een korting van 25 % op de bedrijfsvoorheffing gedurende 2 jaar bij investeringen van kmo’s in nieuwe jobs.

    Een maand na de bekendmaking van het Denderplan van de N-VA, maakt de Vlaamse regering een steunmaatregel bekend voor de arbeidsmarkt in de streek. Kmo’s, die nieuwe jobs creëren, genieten gedurende 2 jaar een  korting van 25 % op de bedrijfsvoorheffing. Dat is voor de N-VA een antwoord op een van de speerpunten uit het Denderplan: meer jobs in eigen streek. De Vlaamse Ardennen vallen ook onder dit gunstregime.

    Extra interessant

    “We zijn tevreden, dat de Vlaamse regering niet bij de pakken is blijven zitten”, zeggen Evelien De Both (burgemeester Zottegem) en Steven Vanden Berghe (voorzitter N-VA Ninove). “Ook onze regio heeft te maken met grote uitdagingen op de arbeidsmarkt. Door deze vrijstelling op de bedrijfsvoorheffing maken we onze streek extra interessant om mensen aan te werven.”

    “Per extra arbeidsplaats, als gevolg van een investering en die gedurende ten minste drie jaar blijft behouden, wordt een besparing van 4 à 5 % op de loonkost toegekend”, vult Ilse Roggeman (gemeenteraadslid N-VA in Geraardsbergen) aan.

    Uitbreiding

    Deze maatregel bestond al langer in de Denderstreek voor Geraardsbergen en Ninove, maar wordt nu uitgebreid naar alle gemeenten in de Denderstreek. Ook de Vlaamse Ardennen is aan de lijst toegevoegd.

    Brigitte Vanhoutte (N-VA schepen voor economie Ronse): “Iedereen weet, dat de economie en de arbeidsmarkt in Ronse nog een inhaalbeweging kunnen gebruiken. Bedrijven, die willen investeren in Ronse, kunnen genieten van een serieuze verlaging van de loonkosten. Dat is een belangrijke troef ten aanzien van investeerders.”

    De steunmaatregel zou ten laatste in november van dit jaar in werking treden en zal zes jaar gelden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons