Wassim Hassine nam afscheid van Ninoofse gemeenteraad

    25 April 2023

    NINOVE – “Ik stop als gemeenteraadslid.” Met die verrassende melding, kondigde Wassim Hassine (Samen) zijn afscheid van de Ninoofse gemeenteraad aan op het  einde van de zitting, maandagavond 24 april.

    Hij legde begin 2019 als 21- jarige zijn eed af als gemeenteraadslid en blikte dankbaar terug op de afgelopen 5 jaar.

    Ervaring

    “Ik heb heel veel mooie dingen mogen meemaken, heel veel geleerd en de Ninoofse politiek van zeer dichtbij mogen meemaken. Van heel complexe dossiers, waarvan ik veel heb kunnen leren, tot specifieke voorstellen, die ik heb mogen doen. Ik heb leuke collega’s kunnen maken in de meerderheid, maar ook een beetje in de oppositie. Ik kwam als 21-jarige terecht tussen zeer ervaren mensen en dat neem ik zeker mee in mijn verdere carrière.”

    Wassim zal zich achter de schermen wel blijven inzetten, “want Ninove is de stad van mijn hart. Ik dank Lieven Meert, die me deed inzien, dat je in de politiek een heel grote impact kunt hebben op de samenleving en je voor vele mensen een heel belangrijke rol kunt vervullen.”

    Voor de meerderheid had hij ook nog een boodschap: “Jullie vormen een mooie groep met een sterk schepencollege. Ik geloof in jullie projecten. Maar nu wil ik mij op mijn 26ste focussen op de belangrijke zaken in mijn leven.”

    In mei zal Stijn Vermassen hem opvolgen als gemeenteraadslid voor Samen.

    Lof

    Zowel de Samen-schepenen Katie Coppens, Wouter Vande Winkel als Veerle Cosyns hadden niets dan lof voor de degelijke en serene manier, waarop Wassim voor zijn opvattingen was uitgekomen. “Als politicus kun je de grootste dienst aan de samenleving bewijzen. Jij deed dat vanuit een engagement, waar weinig tegenover staat. Je bewees, dat alles mogelijk is, als je er voor gaat.”

    Bij die lofredes sloot burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) zich graag aan. “Ik was verrast en vind het jammer, dat jonge mensen niet kiezen voor de politiek. Jij keek met een frisse, andere blik op de maatschappij.”

    De gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open Vld) herinnerde Wassim aan de eedaflegging, 5 jaar terug waarbij zijn familie aanwezig was. “Jouw mama was fier. Koester die herinnering.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons