Priester Jo Van Hecke overleden

    02 juni 2020

    EEKLO/NINOVE – Voormalig (onder)pastoor en inspirator van Teledienst Ninove is donderdag 28 mei onverwacht in Eeklo overleden.

    Jo (Jozef) van Hecke is geboren in Oostwinkel op 5 maart 1943 en in Gent tot priester gewijd op 1 juli 1967.

    Hij was leraar aan het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen (1967), aan het Sint-Aloysiuscollege in Ninove (1969), zondagsonderpastoor in Zandbergen (1969), in Iddergem (1970) en Ninove (1985).

    Nadien is hij aangesteld tot pastoor in Steenhuize-Wijnhuize (1987) en Sint-Antelinks (2000) en bleef dat tot 2010.

    Dabar

    Jo Van Hecke was de stuwende kracht achter de vzw Sociale Werkgroep Dabar. Deze wou met karweien en bezoeken concrete antwoorden bieden op de adventsactie van 1981 ‘Wentel de crisis niet af op de armen’. Hij lag daarmee aan de basis van Teledienst Ninove.

    Zijn inspiratie voor zijn sociale inzet haalde hij ondermeer uit zijn periode als leerkracht/subregent aan het Sint-Catharinacollege. Daar werkte hij samen met priester-leraar Michel De Beer aan gelijkaardige initiatieven als Teledienst, wereldwinkel en bouwkampen naar Tunesië.

    Jo Van Hecke is 77 jaar geworden. De afscheidsliturgie vond plaats in familiekring.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons