Priester Jo Van Hecke overleden

  02 juni 2020

  EEKLO/NINOVE – Voormalig (onder)pastoor en inspirator van Teledienst Ninove is donderdag 28 mei onverwacht in Eeklo overleden.

  Jo (Jozef) van Hecke is geboren in Oostwinkel op 5 maart 1943 en in Gent tot priester gewijd op 1 juli 1967.

  Hij was leraar aan het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen (1967), aan het Sint-Aloysiuscollege in Ninove (1969), zondagsonderpastoor in Zandbergen (1969), in Iddergem (1970) en Ninove (1985).

  Nadien is hij aangesteld tot pastoor in Steenhuize-Wijnhuize (1987) en Sint-Antelinks (2000) en bleef dat tot 2010.

  Dabar

  Jo Van Hecke was de stuwende kracht achter de vzw Sociale Werkgroep Dabar. Deze wou met karweien en bezoeken concrete antwoorden bieden op de adventsactie van 1981 ‘Wentel de crisis niet af op de armen’. Hij lag daarmee aan de basis van Teledienst Ninove.

  Zijn inspiratie voor zijn sociale inzet haalde hij ondermeer uit zijn periode als leerkracht/subregent aan het Sint-Catharinacollege. Daar werkte hij samen met priester-leraar Michel De Beer aan gelijkaardige initiatieven als Teledienst, wereldwinkel en bouwkampen naar Tunesië.

  Jo Van Hecke is 77 jaar geworden. De afscheidsliturgie vond plaats in familiekring.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons